Marso kolonistų atrankoje dalyvauja ir du lietuviai  (5)

Nepelno siekiančiai organizacijai „Mars One“ pradėjus pirmųjų Marso kolonistų atranką, joje suskubo užsiregistruoti ir du lietuviai – vaikinas bei mergina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

23 metų lietuvė Indrė (jos anketą rasite čia) sulaukė nemažo internautų dėmesio – jos anketą peržiūrėjo per 22 tūkst. žmonių.

Savo prisistatyme mergina nurodo, kad domisi technologijomis, komandiniais žaidimais, mėgsta skaityti, medituoja, užsiima joga, domisi istorija, kultūra, politika. Ji teigia, kad dėl savo sugebėjimų būtų naudinga šiai misijai, be to, nori prisijungti prie grupės žmonių, kurie atliks žmonijai reikšmingą misiją.

„Esu labai smalsus žmogus ir galiu puikiai prisitaikyti prie bet kokių situacijų, moku sutelkti žmones. Visa tai pasiekti padeda aštrus ir ironiškas humoro jausmas“, – sako Indrė.

Dar vienas mūsų šalies kandidatas – 24 metų studentas Edijs Kolesnikovičs (jo anketą rasite čia). Informacinėmis technologijomis ir kosmoso mokslu besidomintis vaikinas teigia, kad mintis keliauti į Marsą be galimybės grįžti atgal jo nebaugina.

„Moku užsiauginti maisto, esu pasiruošęs mokytis, esu sveikas ir sportuoju, – sako jis. – Noriu, kad žmonija taptų tarpplanetine rūšimi ir padėsiu, kiek galėsiu, kad ši ypatinga idėja būtų įgyvendinta. Tikrai manau, kad tai yra įmanoma.“

Pirmųjų keturių Marso kolonistų – dviejų vyrų ir dviejų moterų – atranka prasidėjo praėjusią savaitę. Skrydis į šią planetą numatomas 2023 metais, namo kosmoso keliauninkai nebegrįš. Registruotis skrydžiui gali visi norintieji, svarbu būti pilnamečiu ir susimokėti registracijos mokestį.

Marso kolonistų atranką sudarys keturi raundai. Atvira registracija ir balsavimas internete vyks iki rugpjūčio pabaigos. Vėliau bus rengiamos nacionalinės geriausių kandidatų atrankos, o geriausi savo šalies atstovai dalyvaus pasaulinėje atrankoje. Jos metu bus sudarytos šešios grupės (po keturis žmones), kurie bus ruošiami misijai.

Registruotis bei balsuoti už pirmuosius kandidatus galima „Mars One“ tinklalapyje.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
Autoriai: Gediminas Gasiulis
(17)
(0)
(0)

Komentarai (5)