Kosminis "Virgin" lėktuvas pakilo į pirmąjį savarankišką skrydį (Video)  (1)

Kosminio turizmo paslaugas ketinančios teikti bendrovės „Virgin Galactic“ lėktuvas „SpaceShipTwo“ atliko pirmąjį bandomąjį savarankišką skrydį, pranešė bendrovės atstovai. Dviejų pilotų valdomame „SpaceShipTwo“ yra 6 vietos kosminiams turistams, kurie galės išvysti Žemę iš suborbitinio (kiek daugiau nei 100 kilometrų) aukščio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Patyrę kelias minutes truksiančią nesvarumo būseną ir pasigrožėję Žemės vaizdais kosminiai turistai į oro uostą nusileis tarsi paprastu lėktuvu. Vienas tokio skrydžio bilietas kainuoja 200 000 dolerių.

Kelionės į kosmosą pradžioje „SpaceShipTwo“ kils į dangų pritvirtintas prie kosmine katapulta vadinamo kito „Virgin Galactic“ lėktuvo „WhiteKnightTwo“. Maždaug 30 kilometrų aukštyje „SpaceShipTwo“ atsiskirs nuo jo ir, įjungęs savo raketinį variklį, savarankiškai kils į kosmosą.

Pranešama, kad balandžio 29 d. „SpaceShipTwo“ atliko pirmąjį savarankišką savo skrydį iš Kalifornijos į Naujosios Meksikos valstijoje esantį privatų „Spaceport America“ kosmodromą. Atsiskyrimas nuo „WhiteKnightTwo“ lėktuvo įvyko maždaug 14 000 metrų aukštyje. Iškart po to buvo įjungtas „SpaceShipTwo“ raketinis variklis, kuris veikė 16 sekundžių. „SpaceShipTwo“ pakilo į 17 kilometrų aukštį ir po to nusileido į kosmodromą. Pranešama, kad „SpaceShipTwo“ bandymo metu skrido 1,2 machų greičiu (1,2 karto greičiau už garsą).

Pasak „Virgin Galactic“ atstovų, šis bandymas buvo sėkmingas, jis atvėrė kelią tolimesniems kosminio lėktuvo testavimams, kurie, jei viskas klosis gerai, leis pradėti komercinių skrydžių į kosmosą programą jau 2014 metais, sakoma pranešime. Iki šiol jau daugiau nei 500 žmonių yra įsigiję kosminių turistų bilietus.

„Virgin Galactic“ lėktuvai su kosminiais turistais kils iš „Spaceport America“ kosmodromo. Pranešama, kad pirmojo bandomojo skrydžio su įjungtu raketiniu varikliu metu „SpaceShipTwo“ pilotavo pilotai Markas Stucky ir jo padėjėjas Mike'as Alsbury iš privačios aerokosminės pramonės bendrovės „Scaled Composites“, kuri „Virgin Galactic“ užsakymu pagamino šį kosminį lėktuvą.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(7)
(0)
(0)

Komentarai (1)