Vakar katę užpuolęs bebras dvi savaites praleis už grotų  (3)

Agresyvus bebras, ankstų pirmadienio rytą pastebėtas prie Jono Pauliaus II gimnazijos uždarytas sanitarinės tarnybos kačių karantine 14-ai dienų. Gyvūnų globėjų asociacijos darbuotojos Lolitos Grėblikėnės teigimu, žvėrį būtų buvę galima paleisti į kokį nors vandens telkinį netoli Vilniaus, jei jis nebūtų įkandęs katinui ir puolęs žmonių. Dabar bebras įtariamas sergantis pasiutlige.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2013-05-14 Vakar katę užpuolęs bebras dvi savaites praleis už grotų  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie bebrą pirmadienį 6 valandą ryto pranešė Bendruoju pagalbos telefonu paskambinęs taksistas. Jis pastebėjo, jog bebras įkando pro šalį ėjusiam katinui.

Kadangi žvėris buvo įsitaisęs gyvatvorėje netoli mokyklos, baimintasi, jog jis gali pulti ir į pamokas skubančius vaikus. Todėl šalia bebro nuolat budėjo policijos pareigūnai, tuo metu jo sugauti iš Kauno išvyko gyvūnų globėjų asociacijos darbuotojai.

Karantiną „užsidirbo“

Šie žvėrelį gana lengvai pagavo kilpa, tačiau bebras stipriai blaškėsi ir daužėsi dėžėje, į kurią buvo patalpintas.

Nuvykus į Vilniaus sanitarinę tarnybą „Grinda“, jis kiūtojo susigūžęs narvo kamputyje, tačiau jau netrukus visa jėga agresyviai puolė prie pat narvo grotų.

Gyvūnų globėjų asociacijos atstovė Lolita Grėblikienė svarstė, jog vargu ar žvėrelis sirgs pasiutlige – jis tiesiog buvo išgąsdintas gausybės juo susidomėjusių žmonių.

„Jei šalia jūsų stovėtų kažkokie milžinai – kaip jūs elgtumėtės?“, - klausė ji prašydama neiti arti narvo ir kuo mažiau fotografuoti.

Ji apgailestavo, kad bebras puolė katiną ir žmones. Jei žvėrelis nebūtų įtariamas sergantis pasiutlige, jį jau šiandien būtų galima paleisti į kurį nors Vilniaus rajono vandens telkinį. Tačiau įtariamą pasiutlige laukinį gyvūną privalu karantinuoti – taip gyvūnų globėjų asociacijos darbuotojams nurodė Aplinkos ministerijos atstovai.

Neaišku, kaip reikės žvėrelį šerti ir girdyti

Ironiška, tačiau katiną puolęs bebras buvo patalpintas būtent į kačių karantino patalpą „Grindos“ sanitarinėje tarnyboje. Pervedamas iš vieno narvo į kitą jis stipriai blaškėsi.

Gyvūną priėmę „Grindos“ darbuotojai svarstė, jog bebras išvartys narve pastatytus dubenėlius, taip pat teiravosi, kuo reikėtų jį šerti.

Gavę patarimų iš bebrą atvežusių GGA darbuotojų, „Grindos“ veterinarai nusprendė palaužyti čia pat sanitarinės tarnybos teritorijoje augančių krūmų šakučių.

Jei bebras karantine išbus 14 dienų ir bus pripažintas nesergantis pasiutlige, jis galės grįžti į vandens telkinį. Jei nugaiš – bus išvežtas ištirti į laboratoriją.

Bebras po karantino vėl bus perduotas GGA darbuotojams, kurie iš Kauno vyks specialiai tam, kad žvėrelį paleistų kokiame nors vandens telkinyje.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
Autoriai: Inga Labutytė
(4)
(0)
(2)

Komentarai (3)