Geologas: naudotis dešimtimis mlrd. litų įvertintais žemės turtais trukdo lietuvių savanaudiškumas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Hmz 2013-06-16 10:49
O pelno, sodros ir GPM mokestį pamiršai?
mental1ty 2013-06-16 11:10
Tai žinoma už parduotas prekes ir paslaugas PVM nieks negrąžina, o atvirkščiai - pats turi sumokėt. T.y. jei per pusmetį pardavei prekių už 121000 litų su PVM , tai pusmečio gale turėsi valstybei pervesti 21000. Na žinoma, kažką ir pats pirkęs būsi, tai suskaičiavus tai kiek pats išleidai, ir kiek pajamų gavai, pusmečio gale arba turėsi susimokėti, arba tau grąžins pinigų, priklausomai nuo to ar daugiau pirkai, ar daugiau išleidai.
Shinigami 2013-06-16 22:14
Kaip ir galvojau, kad PVM už parduotas prekes niekas negražina. Gražina PVM už pirktas prekes. Kitaip sakant afor nusišnekėjo. Nes mano komentare buvo kalbėta tik apie parduotu prekių PVM, o ne pirktų prekių PVM.
R2D2 2013-06-17 10:45
<< Shinigamiui >> Viską rašai teisingai, tik problema Pagiriuose yra truputį kitokia. Geologų mafija su Ginučiu priešakyje truputį apsiskaičiavo, o dabar krauna į kelnes. Anhidritas - pietų Lietuvoje plačiai paplitęs mineralas. Jo galima rasti tiek Kauno, tiek Alytaus ar Prienų rajone. Pagiriuose jis nei storiausias sluoksnis, nei arčiausiai žemės paviršiui esantis (iš vien tik išžvalgytų.) O kad jis yra akurat toje vietoje, kur dar 2003 metais "mokslininkai" rekomendavo įrengti požemines panaudoto atominio kuro talpyklas - tai tikriausiai tik sutapimas... Pasigūglink to meto Kauno laikraščių antraštes. Taip pat faktas, kad Margasmiltės atstovai paskelbė konkursą studijai tema "Kur panaudoti tooookį kiekį anhitrito" (Kažkaip tai panašiai) tik po metų ar daugiau po sklypo pirkimo ir pralaimėję pirmuosius teismus dėl poveikio aplinkai tyrimo (PAV)... Beje, keli kilometrai į vieną ar kitą pusę esmės nesudaro, anhidrito yra VISUR aplinkui Kauną ir piečiau. Nuo Kauno į Marijampolės pusę anhidritą išgauti netgi patogiau, didžiausi laukai , visiškai nėra gyventojų, šalia VIA Baltica, Mauručių geležinkelio mazgas (o į nusipirktą sklypą tiesti geležinkelį nuo Mauručių nerealu, vadinasi milijonas tonų per metus bus vežama SUNKVEŽIMIAIS) ir t.t. ir pan. tingiu viską rašyti. Žodžiu, viskas su tuo anhidritu gerai, iškyrus vieną - vieta. Kilometro spinduliu - dvi mokyklos ir darželis. Už pusantro kilometro - Garliavos centras (~11000 gyventojų). Logiškas klausimas: Kokio bieso laikytis įsikibus to sklypo jeigu: 1. Sklypas vis dar SEB nuosavybė ir Margasmiltės tik lizinguojamas 2. Problemos su šalia esančiais gyventojais, transportu, ir t.t. ir pan. 3. Aplinkui 20 km. spinduliu patogių sklypų kaip šieno... ir 10x pigesnių... (tiesa, juose laidoti visokį brudą nelabai išeina) 4. Jau keli generaliniai investuotojai, sužinoję visus niuansus, pabėgo O apie Margasmiltę, jos vadovus, Lietuvos geologų mafiją ir kaip buvo stumiamas šis (ir kiti Margasmiltės "projektai") ,kaip buvo "pristatinėjami" PAV'ai - temos labai neploniems detektyviniams romanams. O ir ponas Bodrije, atrodo, dar nesupranta kur įsivėlė. Tai tiek, jei domina daugiau, klauskite konkrečiau, nes tai labai plati tema.
Shinigami 2013-06-17 12:17
Iš dalies teisingai, bet ne visai. Taip jo galima rasti daug kur. Kiek žinau jis eina nuo Kauno Į vakarus ir už Lietuvos ribos. Bet jis eina iš lengvo gilėdamas. Todėl ir dangos storis didėja. Gali pateikti man dangos storių žemėlapį? Labai abejojų, nes gręžiniai yra daryti tik apie Pagirių miestelį. Todėl tik ten yra realiai žinomi storiai ir tik ten anhidritas yra detaliai išžvalgytas. O kasti galima tik detaliai išžvalgyta anhidritą. Ir jis ten žvalgytas jau nuo sovietmečio ne viena kartą. Kadangi yra senų gręžinių duomenys Margasmiltė dėl to ten ir žvalgė, nes taip pigiau. Norint detaliai išžvalgyti telkinį reiktu minimum 4 - 5 gręžinių. Vienas gręžinys kainuoja virš milijono. Ir gręžiniai (anhidrito atvejų) turi būti ne toliau vienas nuo kito kaip 1 km. ir sudaryti uždarą plotą. Todėl nei Alytuje, nei Prienuose jo kasti negalima. Nes ten jie ne išžvalgyti detaliai. O kaip praktika rodo, kad ir kur bandytum daryti verslą visada atsiras nepatenkintu. Tai šalia (nors ir už kelių kilometrų) esantys gyventojai, tai miškininkai, tai gamtosaugininkai. Ten kur norima kasti anhidritą jis yra arčiausiai paviršiaus iš detaliai išžvalgyto ploto, nors ir nestoriausias. Storiausia vieta yra šiek tiek į šoną. Ir kiek teko girdėti, dabartinė vieta nėra ta vieta kurioje norėjo statyti šachta. Bet ten kur norėjo statyti šachta žemės savininkas užsiprašė milijonų už bevertę žemę (greičiausiai dabar jis ir yra aktyviausias priešininkas). Anhidritas ten bus kasamas virš 100 metų. Ar iš ties manai, kad po 100 metų vis dar turėsime tokias pat AE? Juk jau dabar daug kas priešinasi jų statyboms. Antra, priešinkitės atliekų saugykloms, o ne anhidrito gavybai. Tai yra du skirtingi dalykai. Keli kilometrai sudaro skirtumą. Nes kaip ir sakiau už kelių kilometrų jie nėra detaliai išžvalgyti. Parodyk tu man vietą kurioje nėra gyventojų? Ar čia turi mintije miškus, kurie Lietuvoje yra šventi ir tik miškininkai medienai juos gali kirsti? Apie geležinkelį iš vis nusikalbėjai. Štai kur norima statyti šachta http://www.maps.lt/map/?lang=lt#obj=492 ... tops,zebra. Palei jų sklypą praeina geležinkelis. Todėl viskas ko reiks tai patiesti bėgius iki Markučių, o ne visa geležinkelio infrastruktūrą. Be to, girdėjau kad toje vietoje yra planai tiesti ES standartų geležinkelį kuris praeis palei kita šachtos pakraštį. Tai yra pati šachta atsidurs tarp dviejų geležinkelių trasų. Su transportu viskas gerai. Geležinkelis palei pakraštį praeina. Tarpmiestinis kelias tik už 200 metrų. O prie ko čia mokyklos ir darželiai iš vis nesuprantu. Nes juos nuo anhidrito šachtos skiria geležinkelis ir gan aktyviai naudojamas kelias.
R2D2 2013-06-17 22:48
O tu nuvažiuok į Mažeikių cemento gamyklą ir pavaikščiok po apylinkes. Nuvaryk į Mozūrus Lenkijoje ir pakvanklinėk aplinkui. Pusę klausimų atpuls savaime. Teko dalyvauti ir PAV pristatymuose, ir Margasmiltės pristatymuose Aplinkos apsaugos ministerijoje (ar kaip ten), vyriausybės posėdžiuose, Kauno rajono savivaldybės aptarimuose... Tokio dumblo neįmanoma įsivaizduoti. O pateikiama visa tai kaip gėris Lietuvai tėvynei... Patikėk, Shinigami , ne runkeliai čia gyvena, ir protestuoja ne tie, kuriems px kas darosi aplinkui. Visai šalia "MAREX" gamina laivus ir jachtas iš stikloplastiko, "OHO" traškučių gamykla už tvoros, "Saldoga" statosi naujus žuvies perdirbimo cechus... Be problemų čia verslas vystosi, be problemų... CIVILIZUOTAS VERSLAS! O jei nori apie "Margasmiltę".... Pasidomėk kas už jos stovi. Kas tokis Ginutis, Tomas Bodrije... Koks šlaifas paskui juos velkasi. Voveraitės byla, smėlio karjerų... Nesi kvailas, iš stiliaus jaučiu kad pats nesi iš spuoguotų keturiolikinių gaujos. Mąstyk, Gūglink. Ne runkeliai esmi... Peace
Shinigami 2013-06-18 00:22
Galėtum ir linka duoti dėl tos bylos. Jei kur internete yra. Ir kas tas Ginutis su Bodrije yra?
R2D2 2013-06-18 16:17
Rytoj mestelėsiu kur nors į viešą vietą ir duosiu linką. Ginutis? Geologas iš UAB Magma (Darė PAV ataskaitą) Tomas Bodrije? Margasmiltės atstovas Peace
Shinigami 2013-06-18 17:57
Čia tikėjausi kokios mafijos pavadinima ar kažkokio įtakingo žmogaus vardą išgirsti kurie už jų stovį.
R2D2 2013-06-20 13:55
Peace
Hmz 2013-06-20 17:26
Tai kad ten ne byla, o anhidrito gavybos galimybių studija.
Shinigami 2013-06-21 09:17
Ačiū, nors dabar tik greitai perverčiau, bet jau sužinojau dali informacijos kurios dar nežinojau. Po darbo reiks detaliai perskaityti. Bet kol kas nepastebėjau nieko keisto ar kad butu kas blogai. Gal gali nurodyti vietas kur yra kažkas negerai? Šiaip šita analizę paminėjai kai kalbėjome apie telkinio eksploatavimo laiką. Bet pagal šita analizę telkinys gali būti eksploatuojamas ir 200 metų. Jei imsime, kad išgaunamas kiekis yra 100 milijonų kubų, o gavyba 500 tūkst. kubų (30 puslapis). Nors čia tik minimalios išgavimo galimybės.