„Kepler“ teleskopas atrado dar 503 galimas egzoplanetas  (0)

NASA kosminis teleskopas „Kepler“ aptiko dar 503 kandidates į egzoplanetas. Kai kuriuose iš šių pasaulių, jei tik bus patvirtintas jų egzistavimas, yra tinkamos sąlygos gyvybei vystytis, skelbia „Space.com“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak „Kepler“ tyrimų programos vadovo Rogerio Hunterio iš NASA Eimso tyrimų centro, kai kurios iš naujųjų kandidačių į egzoplanetas yra nedidelės, ir dalis jų, kaip manoma, skrieja vadinamosiose gyvybės zonose aplink savo žvaigždes, kuriose gali būti sąlygos skystam vandeniui egzistuoti. Tačiau dar laukia didelis darbas, kad šie „Kepler“ stebėjimų rezultatai būtų patvirtinti.

Įvertinus naujuosius „Kepler“ stebėjimų rezultatus, šio kosminio teleskopo nustatytų kandidačių į egzoplanetas skaičius išaugo iki 3 216, sakoma pranešime. Papildomais astronomų stebėjimais iki šios dienos pavyko patvirtinti tik 132 egzoplanetų atradimą, tačiau „Kepler“ tyrimų programos mokslininkai tiksi, kad mažiausiai 90 proc. visų dabartinių kandidačių į egzoplanetas egzistavimas galiausiai bus patvirtintas.

Pranešama, kad nauja kandidačių į egzoplanetas „porcija“ buvo aptikta vykdant stebėjimus „Kepler“ teleskopu nuo 2009 m. gegužės iki 2012 m. kovo.

Nuo praėjusį mėnesį įvykusio gedimo, kai sutriko „Kepler“ teleskopo nukreipimo sistema, nauji stebėjimai nebevykdomi. Pasak specialistų, 600 mln. JAV dolerių kainavusio šio kosminio teleskopo, paleisto į orbitą 2009 m. kovą, tyrimų programa iš esmės jau baigta, nes tėra labai mažai vilčių, kad technines problemas NASA inžinieriams kaip nors pavyks pašalinti.

Vis dėlto tokių pastangų dar neatsisakyta, sakoma pranešime. Šiaip ar taip, per „Kepler“ darbo orbitoje metus NASA mokslininkai gavo tiek daug duomenų, kad juos nagrinėjantys specialistai geriausiu atveju išnagrinėjo vos pusę jų kiekio. Pasak astronomų, gautų duomenų pakaks dar bent dvejiems metams intensyvaus darbo, ir gali būti, kad laukia dar nemažai naujų įspūdingų atradimų.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(8)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: