NASA atrinko kandidatus galimam skrydžiui į Marsą  (9)

NASA pranešė atrinkusi 8 astronautus, kurie iki 2020 m. galėtų dalyvauti pilotuojamuose skrydžiuose į žemąją Žemės orbitą, asteroidus ar Marsą. Jie papildys dabartinį NASA astronautų būrį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak NASA atstovų, pirmą kartą pusę atrinktųjų kandidatų į astronautus sudaro moterys. Pranešama, kad kandidatams į astronautus teko įveikti kruopščią atranką: skristi į Marsą ar dalyvauti kitose kosminėse misijose norą pareiškė 6100 žmonių. Jų žinios ir pasirengimo lygis pusantrų metų buvo tikrinamas įvairių testų serijomis, jiems teko ne kartą nuodugniai tikrintis sveikatą. „Atrinkome aštuonis žmones, kurie pademonstravo geriausią akademinį, fizinį ir psichologinį pasirengimą“, – sakoma NASA pranešime.

Tarp būsimųjų astronautų – maždaug 34 – 37 metų amžiaus žmonės: okeanologė, jūrų pėstininkė, lėktuvo pilotė, anesteziologė, medikas, karo lakūnas, lakūnas – bandytojas, kariškis. „Kiekvienas iš jų turi didelę gyvenimo patirtį ir pasižymi specifiniais įgūdžiais. Jie gali dalytis savo žiniomis su kitais ir, be jokios abejonės, įneš didelį indėlį į NASA tyrimus“, – pareiškė NASA Johnsono kosminio centro atstovė.

Pranešama, kad moterys pirmą kartą sudaro tokią didelę naujų astronautų būrio dalį. Tik 1998 m. tarp NASA astronautų įgulos narių taip pat buvo 4 moterys, tačiau tuo metu astronautų būryje buvo 25 žmonės.

Rugpjūčio mėnesį būsimieji astronautai Hjustone esančiame astronautų treniravimo centre pradės mokymų programą. Jeigu viskas klosis sėkmingai, jie prisijungs prie dabartinių 48 NASA astronautų, kuriems teks dalyvauti būsimuose pilotuojamuose skrydžiuose aplink Žemę, į asteroidą ir Marsą, sakoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(15)
(0)
(0)

Komentarai (9)