Smegenų tyrimai artėja prie praeities minčių nuskaitymo  (0)

Mintys neišnyksta be pėdsakų mūsų galvose. Net ir praėjus vienai parai, gerai ištyrus žmogaus smegenis galima pasakyti, ar jis stipriai mąstė vakar. Tokią išvadą padarė grupė mokslininkų iš Izraelio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rafaelio Malach'o vadovaujami mokslininkai palygino 20 tiriamųjų žmonių smegenų magnetinio rezonanso nuotraukas, kurios buvo padarytos prieš, po ir tuo metu, kai tiriamieji intensyviai mąstė ir sprendė problemas. Mokslininkų nuostabai, kognityvinės veiklos pėdsakai išlieka mūsų galvose daugiau nei 24 valandas.

Kol kas dar anksti šnekėti apie praeities minčių nuskaitymą - sukurta metodika leidžia tik nustatyti, ar žmogus smarkiai galvojo praeityje, bet nepasako, ties kuo konkrečiai jis suko galvą. Be to, darant magnetinio rezonanso nuotraukas, smegenys turi būti ramybės būsenoje, tai yra, tiriamasis turėtų apie nieką negalvoti.

Tačiau mokslininkai tiki, kad ateityje smegenų tyrimai pažengs tiek, kad leis atpažinti konkrečias mintis ir nuskaityti žmonių smegenis bet kuriuo metu. Pavyzdžiui, R.Malach'as mano, kad skirtinga veikla palieka smegenyse skirtingą pėdsaką. Tad sudarius šių pėdsakų biblioteką, galima bus nesunkiai pasakyti, kokios rūšies protine veikla praeityje užsiiminėjo tiriamasis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (0)