Žvejys mėgėjas pagavo 200 metų žuvį  (0)

Pasirodo, kai kurios žuvys gyvena ilgiau už žmogų ir net vėžlius. Jei joms labai pasiseka ir jų niekas nepagauna.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienam žvejui mėgėjui praėjusią savaitę labai pasisekė. Prie Aliaskos krantų amerikietis Henry Liebmanas ištraukė didžiulį, kiek daugiau nei 17 kilogramų sveriantį jūrinį ešerį (angl. shortaker rockfish). Žuvis buvo ištraukta iš 300 metrų gylio.

Žvejys labai apsidžiaugė laimikiu, nes pagerino seną šios rūšies žuvų svorio rekordą. Tačiau jo nuostaba ir džiaugsmas dar labiau išaugo, kai paaiškėjo padaro amžius. Pagautam jūriniam ešeriui buvo maždaug 200 metų.
Žuvies amžius buvo nustatytas suskaičiavus augimo rieves ausies kaule. 200 metų yra labai daug žuviai. Mokslininkai nėra iki galo išaiškinę tokio ilgaamžiškumo paslapties.

Paprastai, mažesni gyvūnai gyvena ilgiau už didesnius, tačiau ši taisyklė nebūtinai galioja jūriniams ešeriams. Ilgaamžiškumo rekordas priklauso moliuskui, kuris išgyveno, kaip tikima, apie 400 metų.

H. Liebmano pagautas laimikis yra vienas seniausių, bet ne pats seniausias jūrinis ešerys. Anksčiau žvejams pavyko pagauti 205 metų senumo ešerį, tiesa, jis priklausė kitam porūšiui (angl. roughey rockfish). Jūriniai ešeriai yra giliavandenės žuvys, aptinkamos nuo 30 metrų iki 1,3 kilometro gylyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(11)
(0)
(1)

Komentarai (0)