Ar plastikiniame butelyje sušilęs vanduo yra kenksmingas?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2013-07-06 13:27
Gražiai išaiškino, ir, kas svarbu, absoliučiai teisingai. Tik nepaminėjo, ar visi gėrimų gamintojai naudoja butelius iš brangių ir patikimų gamintojų? Ar vis tik yra tikimybė, kad koks nors gamintojas optimizuos kaštus taros sąskaita? Ir tada visai tikėtinas tas internetinis gandas apie chemiją iš plastiko.
immortallt 2013-07-06 14:06
TasKitas, Europos sąjungoje - mažai šansų. O iš trečiųjų šalių, kaip minėjo, geriau privengti. Bet kiek dažnai perki GERIAMUS skysčius iš trečiųjų šalių plastike? Apie internete skalndančius gandus, apie nuodus aplinkoje viską labai gerai apibendrina ChemTrail ir acto pramonės parama.
Donattello 2013-07-06 15:19
Anksčiau net nekildavo mintis, kad kenksminga. Bet overall, geriau mažiau plastiko nors lyg ir nėra tai toks baubas.
Anonymous 2013-07-06 15:43
Aš tikiu ES gamintojais, tik juk buvo ir mirčių nuo ES produktu. Verslas nebeturi to pasitikėjimo, koks buvo kažkada iki Nestlės lenkiškų reikalų, Jacobs lietuviškos kavos ir dar daugelio kitų panašių pavyzdžių. Visai galiu įsivaizduot, kaip koks ExtraKola.lt porai partijų turi pigesnės taros fūrų su gerais popieriais
Tommis 2013-07-06 23:53
O ar nebūtų galima rašant tokio tipo straipsnius imt ir praktiškai patikrint, kiek ten tame vandenyje to dioksino? Pasakaičių papasakot gali bet kas, o va kaip ten yra iš tiesų, studenčiokai galėtų laboratorijose patikrint. O dar prisiminus nesenus įvykius, kai „maxima“ iš prekybos išiminėjo „saugias“ kūdikiams skirtas lėkštes, o lenkai į dešras dėjo kelių barstymui skirtą druską, tas „EU draudžiama“ skamba taip neįtikinamai...
Valdas8 2013-07-08 09:26
Labai geras straipsnis visiems "žaliesiems" žiopliams, kurie tik ir ieško, kuo čia dar būtų galima apsinuodyti. Patiko vieno chemiko analitiko paskaičiavimas apie kancerogenus šprotuose: pasirodo surūkius vieną pokelį cigarėčių gaunate tiek benzo(a)pireno, kiek yra 100 kg šprotų! Taigi, jeigu rūkote, kitų nuodų galite neieškoti. O buteliuose pastovėjęs (negazuotas, t.y. nekonservuotas) vanduo tikrai gali būti šiek tiek kenksmingas, bet visai ne dėl plastiko. Butelyje šilta, šviesu ir drėgna - o tai puiki mikrobiologinė ferma. Antra priežastis cheminė - jeigu vanduo iš "giluminių gręžinių", tai jame esantys amonio jonai oksiduojasi iki nitritų ir, po to, iki nitratų.