Floridoje milžiniška smegduobė prarijo dalį gyvenamo namo (Video)  (0)

JAV Floridos valstijoje atsivėrus smegduobei joje atsidūrė dalis trijų aukštų namo, kuriame apsistoja turistai. Po namu, kaip skelbiama, atsivėrė 4,5 metro gylio smegduobė, jos ilgis ir plotis – 15 ir 12 metrų, praneša naujienų tarnyba CNN.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Incidentas įvyko Klermonto Summer Bay kurorte, kuris yra netoli „Walt Disney World“ pramogų centro. Anot liudininkų, prieš įgriūvant svečių namams pasigirdo tratėjimas, sutrūkinėjo langai. Visi name buvę turistai buvo evakuoti dar prieš pastatui susmengant į duobę. 

Evakuacija pradėta sekmadienį vėlai vakare, apie 22.30 val., kai vienas svečių kreipėsi į apsaugininką Richardą Shanley ir jam parodė įtrūkimus lange. Pareigūnas įvertino pavojų ir apėjo visus kambarius, ragindamas žmones išeiti iš pastato. Maždaug po 40 minučių dalis pastato įgriuvo. 

Turistai bėgo į gatvę kambariuose palikę visus savo daiktus. Iš viso evakuoti 36 žmonės, 20 iš sugriuvusios pastato dalies, 16 – iš namo, stovinčio kaimynystėje. Apsaugininkui rimtai įvertinus situaciją sužeistųjų išvengta.

Kaip pranešama, Floridoje pasitaiko natūralios kilmės smegduobių, kurios kartais praryja namus. Toks krateris atsiveria vandeniui išplovus dirvožemį ir susidarius ertmei. Įgriuvus viršutiniam žemių sluoksniui po apačia atsiveria smegduobė. 

Vasarį 15 metrų gylio ir šešių metrų skersmens smegduobė atsivėrė po 36-erių Jeffo Busho namu. Vyras į duobę įkrito su visa lova, jo kūnas taip ir nebuvo rastas. 

1981 metais netoli Orlando atsivėrusi milžiniška apie 30 metrų gylio smegduobė prarijo dviejų aukštų namą, penkis automobilius ir baseiną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: