Egipte gandras palaikytas užsienio šnipu  (2)

Egipto žvejys sulaikė ir į policiją pristatė gandrą, kurį palaikė užsienio šnipu. Kaip rašo guardian.co.uk, paukštis turėjo keistą kamerą ant sparnų, kuri žvejui pasirodė įtartina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Migruojantį paukštį vyras pastebėjo netoli savo namų Quenoje, pietų Egipte. Ant gandro nugaros užfiksavęs keistą metalinį įrenginį, žvejas jį palaikė kamera ir padarė išvadą, kad paukštis dirba šnipu užsienio žvalgyboje. Pareigingas pilietis paukštį sugavo ir pristatė į artimiausią policijos nuovadą. Ten buvo iškviesti veterinarijos specialistai ir atlikta inspekcija.

Visų nuostabai, paaiškėjo, kad paukštis ant sparnų nešioja visai ne kamerą, o paprasčiausią sekimo prietaisą, kurį paukščiui pritaisė prancūzų mokslininkai, norėdami sekti jo migracijos kelią. Taip pat nustatyta, kad sekimo įranga paukščiui neveikia.

Egipte toks atvejis nėra pirmas. Anksčiau valdžios atstovams įtarimą sukėlė pašto karvelis. Jo snape rasta keista vaizdo juostelė. Šis įvykis sausį plačiai nuskambėjo vietos žiniasklaidoje. Įvykį tuo metu tyrė vietos kriminalinis policijos skyrius.

Egipto ksenofobija prasidėjo po to, kai vasarą ginkluota kariuomenė nušalino tuometinį prezidentą Mohamed Morsi iš užimamų pareigų. Šalyje kilusi nacionalizmo banga nerimsta, dėl šalies problemų kaltinami užsienio piliečiai – pradedant Amerikos diplomatais, baigiant Sirijos pabėgėliais ir užsienio žurnalistais.

Nors nustatyta, kad sugautas gandras pavojaus nekelia, jis vis dar nėra paleistas. Laukiama galutinio patvirtinimo, kad jį paleisti yra saugu.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (2)