Žuvienė Vilniaus centre kainuos daugiau nei naujas automobilis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

moo 2013-09-05 12:48
Taaaip spaustuvės sužvešėtų. Aš į tai labiau žiūrėčiau kaip į eismo reguliavimą. By default užmiesčio keliuose pvz. 90, jei yra kitaip - turi būti perspėjimai t.y. ženklai atitinkami.
immortallt 2013-09-05 12:50
Žvejoti visur draudžiama be leidimų. Leidimus gaunant, gausi ir visą informaciją. Paskutinįkart žvejojau (turbūt ir pirmąjį) su tėvu gal 10 metų. Net tada prisimenu, kad buvo visa informacija, kiek ir ko galima pagauti.
moo 2013-09-05 13:18
Yra pvz. Nemumo deltoje ir visiškai nemokamų vietų t.y. net be leidimų, yra net kažkokios dienos metuose kada galima visiems, žodžiu, nėr taip paprasta ir aišku net ir su žvejo bilietu. Šiaip, mes kaip ir sutinkame, kad bausti yra ok, tik mano versija yra, kad reikia papildomai perspėti. Atkristų netyčiukai, pensininkai be interneto ar šviesaus proto, užsieničiai ir pan. Kartu ir gal sudrausmintų kokį vieną kitą sąmoningą pažeidėją. Pvz. pasistatyti auto po ženklu "Stovėti draudžiama" jau reik naglumo, kiti gal ir bando tai laužyt, bet prisibijo to nes vizuali primonė prieš akis stovi. Žodžiu, viskas bus gerai!
immortallt 2013-09-05 13:51
moo, prisibijo? Pastatytas ženklas ir dar atskira lentelė pakabinta prie požeminių konteinerių prie mano namo. Antrąkart šią savaitę stovi tas pats Mersas ir per jį, jau šiukšlės nebetelpa į konteinerį. Kad čia nežinojo, kad negalima - dabar žinos. O ženklų nepridėsi visur. Beje, informacijos yra pilna visur.
loggo 2013-09-05 13:55
Na bet kiek daug pasipiktinusiu istatymais... Gi niekas jam pilnos baudos neskirs, cia tik maksimali galima bauda uz toki pazeidima, kurios gal prasys, o gal neprasys prokurorai. Gi ne zverys teisingumo sistemoje dirba, supranta, kad paprasta zmogu su tokia bauda uz zvejyba visam gyvenimui suzlugdytu. Bet tai as nesuprantu kai kuriu cia komentuojanciu mastymo - yra istatymas, yra baudos uz jo nesilaikyma. As asmeniskai nezinau turbut 99.9999% istatymu, tai negi dabar man verkslent, kad kazkas turi mane ju visu ismokyti, kad ziurek, netycia neprasizengciau? Principas paprastas: jei uzsiemi veikla, kurios labai gerai neismanai - pasidomek pries tai. Draugo paklausk, internete paieskok. Bet visiems lengviau durneliais apsimest.
Kirtiklis 2013-09-05 17:29
Gerai kad davė, galėtų iškart tokią pripaišyti baudą. Kas žino kiek kartų, o gal metai iš metų tokias žuveles traukia ir dabar tik pakliuvo. Sveikintinas dalykas kad pažaboti brakonierius, ypač elektrikus/tinklininkus, kad maža nepasirodytų o dar šiukšlintojus/medžio vagis. Su juokingom baudom nieko nebus, bet kai žinos kad už veiklą gali gauti kosmines sumas gal susilaikys.
MindaugasV85 2013-09-05 18:39
immortallt, Brakonierių visiškai neteisinu. Kaip ir šiukšlintojų ar kitų nusikaltėlių. Pats net saulėgrąžų lukštų paplūdimy nespjaudau - viską susirenku. Reikia skirti kas gali būti sąmoningas nusikaltimas, o kas "netyčiukas". O iš šio straipsnio sunku pasakyti ar žvejo nusikalstama veika buvo sąmoninga, nes: aš taip pat žvejočiau ant kabliuko, ant slieko, dziko ar kruopos, aš neatskirčiau žuvies, kurią pagavau, ir tos žuvies tikrai nepaleisčiau kol nesusiruoščiau namo. O jei jos būtų daug, tai gal ir visai nepaleisčiau. Žuvies dydis man čia nieko nesako: šprotų skardinėj dar mažesnės "plaukioja" - ir ką, valgom. Ir gerai moo sako: jei jau tokios baudos, tai tegul pasirūpina informacija. O jei tos informacijos nėra, tai iš kur žmonėms žinoti, kad va yra tokia ir tokia problema? Toks vaizdas, kad specialiai laukiama, kol kas nors ant to užkibs ir už visa tai susimokės, ko pasekoje, atsiras ir pati informacija.
Arns 2013-09-05 18:53
MindaugasV85, jei nesidomi, tai pats kaltas. Kiek per TV mačiau supažindinimų su didėsiančiomis baudomis, ir už ką bus skiriama, nė nesuskaičiuoti. Kiek aplinkos ministras ėjo į radijo ir TV rengiamas laidas kalbėdamas šia tema irgi sunku suskaičiuoti. Apie bilietų įsigijimo tvarką jau tau pasakojo kiti... Kiek eina žvejoti žuvų "ant bajerio" vieni? o gero vienetai. O didžioji dalis puikiai žino ką daro, ir net žino ką žvejoja. Tad jei tamstai trukdo informacijos stoka, gal paieškok jos pats. Į mišką einant gi neprikabina stendų jog netrukdyti to ar ano, neliesti šito, juo labiau negalima šaudyti va to. Einantys bent minimaliai žino. Ir tikrai už netyčiuką neskalpuojama, jei norima ne nusiplauti, o pripažįstama klaida.
Ar_as? 2013-09-05 19:42
Gal kai kam ir gaila, bet šiame pasaulyje durnumas (didesnis už vidutinį, bet mediciniškai nepakankamas nepakaltinamumui) nelaikomas nuo atsakomybės atleidžiančia aplinkybe, nes priešinu atveju visi prisidirbę papasakotų apie tai, kaip jie "nežinojo". Kadangi dirbu su panašiom sritim, tai teko girdėti ir kaip"nežinojo" žmonės, kad grybukų sporų paštu siųsis negalima, "nežinojo", kad prostitučių pirkt negalima, o jau apie žvejybą ir medžioklę kalbant, tai niekas nežino, kad vienu ar kitu metu medžioklė/žvejyba yra draudžiama. Tiesiog nežiniukų pasaulis. Teko sutikti net vieną pilietį (manau gan nuoširdžiai) nežinojusį, kad negalima didelių kiekų vaistų iš Rusijos į Lietuvą neštis. Valstybės pareiga - teisės aktus paskelbti. Asmens pareiga - susipažinti su paskelbtais aktais reguliuojančiais jo veiklą. Nori prekiauti vaistais - skaitai vaistų kontrolės įstatymą, nori žvejoti - skaitai taisykles. Niekas niekur neiškabins visus galimus tavo gyvenimo atvejus reguliuojančių teisės aktų. Jei pradėjai veiklą nesusižinojęs jos reguliavimo, tu JAU padarei nusikaltimą sveikam protui, o kartu greičiausiai ir teisės pažeidimą padarysi...
mytech 2013-09-05 21:37
Kažkas mersą išmetė ne vietoje....