Paskelbtas bjauriausio padaro Žemėje rinkimų nugalėtojas (Video)  (3)

Itin nelaimingos fizionomijos gličius drebučius primenanti žuvis-lašas (Psychrolutes marcidus) išrinkta Bjaurių gyvūnų apsaugos asociacijos talismanu. Kitaip tariant, ši žuvis neoficialiai pripažinta pačiu bjauriausiu padaru šioje žemėje, skelbia BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Asociacija savo veiklą pradėjo rengdama su mokslu susijusius komikų vakarus. Buvo nuspręsta išrinkti talismaną, kuris atkreiptų dėmesį į „iššūkį tradiciniam grožio suvokimui“ metančias nykstančias gyvūnų rūšis.

Nugalėtojas buvo paskelbtas per Jungtinės Karalystės mokslo festivalį, vykusį Niukastle.

Žuvis-lašas aplenkė tokias gamtos išdaigas kaip didnosė beždžionė, kiaulianosis vėžlys, tik Titikakos ežere gyvenanti beformė varlė ir kirkšninės utelės.

Biologas ir televizijos laidų vedėjas Simonas Wattas, Bjaurių gyvūnų apsaugos asociacijos pirmininkas, sako tikįs, jog ši kampanija padės atkreipti dėmesį į grėsmes, su kuriomis susiduria keisti ir nuostabūs gamtos kūriniai.

Skelbiama, kad už žuvis-lašas surinko beveik 10 tūkst. balsų.

Žuvis-lašas gyvena pietryčių Australijos pakrantėje ir prie Tasmanijos krantų - maždaug 600-1200 metrų gylyje, kur slėgis net keletą dešimčių kartų didesnis.

Drebučius primenančios žuvies kūno tankis nedaug didesnis nei vandens. Visą laiką ji praleidžia tūnodama gelmėje.

Šis glitus padaras minta krabais ir omarais, didžiausią grėsmę jam kelia žvejybiniai laivai. Ši žuvis nevalgoma, tačiau neretai pakliūva į tinklus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(10)
(0)
(0)

Komentarai (3)