Į Lietuvą atvyksta Japonijos kosminės misijos „Hayabusa“ vadovas (Video)  (0)

Į rugsėjo 18 dieną Vilniuje prasidėsiančią tarptautinę konferenciją „Space Economy in the Multipolar World (SEMWO)“ atvyksta neįtikėtinos sėkmės sulaukusios Japonijos misijos „Hayabusa“ projektų vadovas prof. Junichiro Kawaguchi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Japonijos kosmoso tyrimų agentūros, Astronautikos ir Kosmoso instituto mokslininkas Vilniuje konferencijoje „SEMWO 2013“ skaitys pranešimą apie naujojo amžiaus Saulės sistemos atradimus, atliktus misijos „Hayabusa“ technologijomis. Apie 5 mlrd. kilometrų beveik septynerius metus skriejęs japonų kosminis zondas, mokslininkams sėkmingai paėmė Itokavos asteroido dulkių.

„Prieš trejus metus, 2010-aisiais, Japonijos zondas „Hayabusa“ sėkmingai sugrįžo į Žemę su pirmuoju dulkių mėginiu iš Itokavos asteroido, kuris skrieja aplink Saulę. Žmonija jau atvėrė duris į kitą pasaulį ir mes turime pasinerti į naują atradimų amžių Saulės sistemoje. Pasaulis išbandys naujus maršrutus į planetas ir asteroidus kosmose, ir ras būdų, kaip panaudoti saulės sistemos išteklius. Atsiras nauja kosmoso erdvės infrastruktūra“, – apie naujus kosmoso erdvės tyrinėjimus, veiklas savo pranešime kalbės J. Kawaguchi.

Projekto „Hayabusa“ kaina siekia apie 200 mln. dolerių. Daugelis pasaulio mokslininkų nebetikėjo, kad misijos zondas sėkmingai paims dulkių iš asteroido bei parskraidins mėginius į Žemę. Tai buvo pirmasis kartas pasaulyje, kuomet į Žemę buvo pargabentos medžiagos iš asteroido. „Hayabusa“ buvo paleistas 2003 metų gegužę ir sugrįžo 2010 metų birželį.

Tarptautinėje konferencijoje „Space Economy in the Multipolar World (SEMWO)“ netruks įdomių pranešėjų: tai ne tik pirmųjų lietuviškų palydovų kūrėjai, bet įvairių Lietuvos ir užsienio įmonių bei mokslo institucijų atstovai. Taip pat pranešėjų sąraše figūruoja aukšto lygio kosmoso srities profesionalai iš didžiausių kosmines programas vykdančių valstybių: JAV, Japonijos, Europos Sąjungos šalių, Rusijos ir Kinijos. Kaip ir kasmet atvyks vienas iš kosmonautų – beveik 135 paras kosmose praskraidęs Georgijus Grečko.

Tai vienas didžiausių kosmoso srities mokslo, technologijų ir verslo renginių Baltijos šalyse, kuris kiekvienais metais sukviečia kosmoso srities mokslininkus, verslininkus, valstybių kosmoso programų vadovus aptarti aktualius kosmoso ekonomikos klausimus, sakoma SEMWO rengėjų pranešime.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (0)