Bilieto į Marsą siekiantis lietuvis Marijus Byčius: „Jei išvykčiau, grįžti nebebūtų prasmės“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

T 2013-09-26 10:55
Manau tie kolonistai planuoja, kad Marse jie visą laiką žiūrės filmus, klausys muzikos ir be perstojo juokaus kaip kokiame seriale "Draugai". Paskui iš smėlio pasistatys šiltnamius ir t. t. Tegul jie pagyvena kur Sacharoje ar Antarktidoje, tenai klimatas palyginus su Marsu kaip rojus. Užtektu jiems pagyventi ir paliktame Lietuvos vienkiemyje, iš karto atšoktu noras.
Indzius 2013-09-26 11:10
O as sakyciau kad ten skrist aplamai neapsimoka, jau geriau menulije darytu gyvenviete, o marse, ten aplamai gyvent teks su skafandrais visa laika ir tose "nameliuose" kur palaikyt tures slegi, deguonies kieki ir viskas gerai izoliuota nuo aplinkos. Dar iki to daug darbo, net neaisku gi kaip deguonies atsargas galima bus papildyti ar atkurti, nes pavyzdziui i TKS (ISS) juk deguoni gamint gabena vandeni ir elektrolizes budu, ir nera jokios dar augalu kameros ar pan... Cia tik eksperimentas kuriuo norima pritraukt visa pasauli prie ekranu, kazkas susikraus pinigu, kad ir milijardus kainuos projektas, bet jamae prasmes nera. Jei menulije darytu butu daug prasmingiau ten praktiskai beveik tos pacios salygos tik tik tiek kad nera visai atmosferos, bet ar ten ar ten be skafandro nepabusi. O cia galiausiai kaip ir su marsaeigiais risio neliks ir liks kazku marso dikumose be rysio be nieko. Juk nera galimybes nei uzsiaugint maisto, o kiek gales palaikyt projekta JAV valdzia? Tikiuos kad cia tik ir liks planais ir net niekas neissius ten zmoniu kol technines galimybes tokios prastos kaip dabar..
stiklas 2013-09-26 11:13
labai idomu kaip sitas reikalas baigsis
unytas 2013-09-26 11:57
mirtimi
Arns 2013-09-26 12:14
Indzius, tavo komentaras gera humoro dozė Iš viso to ką prirašei, pritarti galima tik vienam, Mėnulis kiek arčiau. O visa kita... Na be skafandro ir Mėnulyje ne kažin kas, o ir iki jo pačio, jau gerus 40 su virš metų, niekas pilotuojamai nebe nuskrenda. Tad kodėl ne Marsas? Ypač kai projekto terminas ilgas, o tiek JAV, tiek Rusija, Kinija ir net Japonija paskelbusi galimus planus iki 2025 sugrįžti į Mėnulį, o kai kurios net kokią bazę statyti. Privačiam verslui, be valstybių užsakymų, dar ir atimamas projekto išskirtinumas. O apie Marso kolonizavimą visos valstybės kalba atsargiau.
nondescript 2013-09-26 13:30
T, Antarktidos mokslinėse stotyse panašiai ir gyvena, negi galvoji, kad ten visą dieną sniegą kasa, atlieka kažkokius tyrimus, stebėjimus, prižiūri viską ir tiek. Indzius, Marse palankesnės sąlygos, bet Mėnulyje yra helio, gal kada kai sugalvos kaip jį transportuoti, ten labiau apsimokės skraidyti. stiklas, na bent jau pamatysim idomų realybės šou o į Marsą anksčiau ar vėliau vistiek nuskrisim.
Pjovėjas 2013-09-26 13:50
Kas čia iš vis per briedas šita "atrankos skrydžiui" manija? Ot gerą karuselę išsuko elementaraus šou organizatoriai... (teko skaityt, kad visa tai planuojama užbaigt tik didžiuliu TV realybės šou). Juk niekas kol kas realiai net neįsivaizduoja kaip ten gyvą žmogų nuskraidint, jau nekalbant apie gyvenvietę.
TAURAS 2013-09-26 14:18
Kolonizuoti reikia tas planetas kuriose yra gamtiniu ištekliu, geriausiai jei butu galima pasidaryti kuro, kurio pagalba butu galima skristi dar toliau ar grižti atgal, bei vandens, kurio nereiktu gabenti iš žemės. Jei jų nėra tai kolonizavimas yra visiškai beprasmis... Taigi pirma ką reiktu daryti žmonijai, tai grežtis i šios planetos gelmes ir ieškoti kokio "gėrio", o tada jau galima būtu ir žmones pradėti siųsti..
Evaldas 2013-09-26 15:06
Taip, ieškom Pandoros. http://james-camerons-avatar.wikia.com/wiki/Pandora
linas35 2013-09-26 18:29
Labai abejoju ar per 10 metu sukurs visko ko reikia skrydziui. Na o jei sukurtu ir nuskraidintu, tai speju jog 2036 metais NASA planuojamas skrydis i Marsa butu siu kolonistu gelbejimo misija
demukazz 2013-09-26 19:44
Nuskristi gal ir nuskris, tik va kad tie "laimingieji" savo dieneles pabaigs ne kaip: išprotėjimas, agresija, kanibalizmas ir pufff - projekto transliacija nutūko dėl neaškių techninių aplinkybių
nondescript 2013-09-26 20:13
Nobody cares, svarbu nuskris ir rekordų knygoj užfiksuosim
demukazz 2013-09-26 20:19
o rekordai yra būtent tai ko visiems ir reikia kas ten tos kelios mirtingos sielos palyginti su to achievmentu ypač vien todėl, kad patys kalti jei sutinka ten skristi
Indzius 2013-10-03 17:03
vat kad marsas atsiauri planeta, bent interneta ivestu tai gal ir butu ka veikti ten ta laika:) bet is esmes tai taspats butu povandenini laiva nuskandynt su keliais kelieiviais. As pritarciau ten su kokia dailia mergina:) keliaut kai butu tikrai tobula iranga ir pakankamai dydeles patalpas imanoma butu irengt ten, bet reikia turet galvoje kad tures buti palaikomas slegis, kiekvienas isejimas bent dalinai praranda deguoni o vietoj suresta stotis gali but tikrai netokia stabili. Bet kaip sakant reikia nuo kazko pradeti, vistiek kazkada teks plestis