Tik užvakar atrastas Čeliabinsko meteorito dydžio asteroidas pro Žemę praskriejo žemiau palydovų  (7)

Savo dydžiu vasario 15 d. virš Čeliabinsko sprogusio meteorito gabaritams prilygstantis asteroidas, kuris buvo atrastas tik ankstyvą šeštadienio (rugsėjo 28 d.) rytą, po 9 val. praskriejo nepaprastai arti Žemės – perpus žemiau už geostacionarių palydovų orbitą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

15 metrų skersmens asteroidą nuo Žemės paviršiaus šeštadienį skyrė tik 11 tūkst. kilometrų. Priminsime, kad geostacionarių orbitų palydovai virš Žemės kybo maždaug 20-25 tūkst. km aukštyje. Asteroidas buvo atrastas iki artimiausio jo orbitos taško likus kelioms valandoms, informuoja "Ria.ru".

Asteroidą pastebėjo vienas iš rusų teleskopų tinklo "Master" teleskopų. Kaip sakė Štenbergo valstybinio astronomijos instituto darbuotojas Vladimiras Lipunovas, "asteroidas buvo atrastas naktį iš penktadienio į šeštadienį, tai padarė prie Baikalo esanti "Master" stebėjimų tinklo stotis. Po 9 valandų dangaus kūnas maksimaliai priartėjo prie Žemės. Tuo momentu jį nuo Žemės skyrė 11,3 tūkst. km. Asteroido skersmuo – apie 15 metrų."

Mokslininko žodžiais tariant, surinktą informaciją jis su kolegomis nusiuntė Tarptautinės astronomų sąjungos Mažųjų planetų stebėjimo centrui, tačiau šis oficialios žinios apie asteroido atradimą dar neskelbė. Tam reikia, kad atradimą patvirtintų kitos observatorijos.

Astronomas pabrėžė, kad dabar asteroidas nuskriejo į zoną, kur jo stebėjimai faktiškai neįmanomi.

Mokslininkai patikrino galimybę, kad asteroidas galėjo būti raketos-nešėjos arba automatinės Marso stoties pakopa – šio dangaus kūno trajektorija driekėsi arti Marso, tačiau paieškos kosminių šiukšlių kataloge rezultatų nedavė.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (7)