Kilo nerimas: spalio 2 d. 55-erių sulaukusi NASA – uždaryta. Neveikia ir jos svetainė  (10)

NASA paneigė žiniasklaidoje pasirodžiusius pranešimus apie tai, kad nepatvirtinus Jungtinių Amerikos Valstijų biudžeto ir uždarius dalį valstybinių įstaigų, buvo sustabdyti marsaeigio „Curiosity“ darbai. Tiesa, pati agentūra NASA spalio 2 d. uždaryta – neveikia ir jos svetainė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kiek anksčiau žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad kol sustabdyti vyriausybės darbai, marsaeigis dirbs „miegančiu“ režimu – nebus vykdomi informacijos apie Marsą rinkimo darbai, skelbia newsru.com.

Tarp uždarytų įstaigų ir Nacionalinė aeronautikos ir kosmoso tyrimų agentūra NASA, spalio 2 dieną mininti savo veiklos 55 metines. NASA internetinė svetainė taip pat neveikia.

NASA reaktyvinio judėjimo laboratorijos darbuotoja Jane Platt paneigė informaciją, kad marsaeigio darbai sustabdyti. Jos teigimu, jos kolegos tęsia darbą. Laboratorijos savininkas – Kalifornijos technologijos institutas.

Dėl nepatvirtinto biudžeto JAV valstybinių įstaigų finansavimas nutrauktas pirmą kartą per 17 metų. Valstybinės įstaigos nutraukė savo darbą vidurnaktį į antradienį, spalio 1-ąją, vietos laiku.

Marsaeigis „Curiosity“ nusileido Raudonojoje planetoje 2012 metų rugpjūtį. Misijos „Mars Science Laboratory“ kaina siekia apie 2,5 milijardo JAV dolerių (6,35 milijardo litų).
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(13)
(0)
(0)

Komentarai (10)