Saulės aktyvumas toliau grėsmingai auga: ką tik užfiksuoti dar du nauji M 2,5 ir M 3,5 klasės žybsniai  (2)

Prieš keletą valandų rašėme apie staiga suaktyvėjusią Saulę – kad per pastarąją parą Saulėje įvyko keturi galingi žybsniai, o galingiausias – M 9,3 klasės žybsnis – įvyko šįryt (spalio 24 d.), 3:30 val. Lietuvos laiku. Panašu, kad rimti Saulė nesiruošia: "Solarham.com" informuoja, kad spalio 24 d. (ketvirtadienį) nuo 9:00 iki 15:00 val. Lietuvos laiku mūsų žvaigždėje užfiksuoti dar 2 M kategorijos žybsniai. Taigi, per pastarąsias 24 val. Saulėje įvyko jau 6 galingi žybsniai. Visi jie – į Žemę atgręžtoje Saulės disko pusėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Du pastaruosius M klasės žybsnius generavo senesnioji iš dabar į Žemę atgręžtų keturių Saulės dėmių – 1875. M 2,5 klasės žybsnis įvyko 13:09 val. Lietuvos laiku, o galingesnis M 3,5 klasės žybsnis – nepraėjus nė pusvalandžiui po pirmojo (13:33 val. Lietuvos laiku).

Kol kas tai visa naujausia informacija apie per pastarąją parą smarkiai išaugusį Saulės aktyvumą. Gera žinia galėtų būti ta, kad žybsniai – ne pačios galingiausios X kategorijos, todėl rimtų incidentų Žemėje ir aplink ją sukelti neturėtų. Kita vertus, žybsnių pasiutpolkę trenkia tiesiai į Žemę atgręžta mūsų šviesulio pusė – žybsnius generuojančios saulės dėmės šiuo metu yra beveik pačiame Saulės disko centre.

Priminsime, kad šiandien paryčiais kita dėmė – 1877 – generavo, naujausiais duomenimis, M 9,3 klasės žybsnį (anksčiau buvo skelbta, kad žybsnio galia įvertinta M 9,2).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(10)
(0)
(0)

Komentarai (2)