Klimatologė A. Galvonaitė prabilo apie šiltą žiemą  (4)

Klimatologė Audronė Galvonaitė pranašauja šiltą žiemą. Artimiausiomis dienomis taip pat bus šilta. Tiesa, klimatologė ragina neapsigauti ir pernelyg lengvai nesirengti – mat šiltą temperatūrą lydės krituliai ir gūsingas vėjas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tai ne pagal mane, o pagal senolių pastebėjimus, – LRT televizijos laidoje „Labas rytas, Lietuva“, teigė A. Galvonaitė. – Turėtų būti Lietuvoje šilta žiema. Todėl, kad vienam pakrašty Lietuvos perkūnija griaudėjo, kitam pakrašty Lietuvos – snigo. O jeigu spalio mėnesį perkūnija, pagal senolius, tai sako, kad bus šilta žiema. Tiktai nederlingi metai.“

Pasak jos, jei sniegas iškrenta ant lapų dar nenumetusių medžių – tai taip pat pranašauja šiltą žiemą.

Vis dėlto senolių pranašystes A. Galvonaitė ragino užsirašyti ir vėliau patikrinti. O kaip profesionali klimatologė, ji teigė, jog dar per anksti prognozuoti, kokia bus žiema.

„Per anksti. Dar nenukritus visiems lapams, mes turime labai šiltą rudenį. (…) Ir artimiausiomis dienomis irgi bus šilta. Na, gal šiek tiek gadins visą tą šilumą tiktai vėjai“, – teigė ji.

A. Galvonaitė prognozuoja, jog gūsingiausias vėjas šalyje bus šeštadienį. Vyraus Pietų ir Pietvakarių vėjai. Lietus, anot A. Galvonaitės, taip pat pasireikš protarpiais – tai dulksna, tai gausesniais krituliais. „Orai nebus labai nuobodūs“, – konstatavo A. Galvonaitė.

Klimatologės teigimu, ankstesnės prognozės apie palyginti vėsų spalį nepasitvirtino. Dabar matyti, kad šis mėnuo yra kiek šiltesnis nei Lietuvai įprasta tokiu metu.

„Man buvo netgi keista, kadangi mano jurginai iki šiol tebežydi“, – sakė A. Galvonaitė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (4)