Kuo skiriasi lietuviškas jogurtas Lietuvai ir Rusijai? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

O_O 2013-10-29 09:43
Nieko panašaus. Rusiškuosiuose jogurtuose yra antibiotikų, nes mes norime juos visus išnuodyti, o lietuviškuose - ne.
gy 2013-10-29 10:07
Jo, rusams dar specialiai pridedam plastmasės, čia už okupacija Aišku viskas juoko formoje O šiaip palyginimas juokingas, pop žurnalistika. Jeigu norėjo ką palyginti turėjo lyginti dėžė (20vnt.) vs dežė (20vnt.). Dabar gal bandė filmuoti 10 kartų kol atrado kokius skirtumus, bet mes to nematome už kadro.
Shanti 2013-10-29 10:21
Is tikro tai mes rusams kaip jogurta siunciame jauciu sekla, o patys naudojame karves piena gal po tiek daug metu jie susivoke kokia kiaule jiems pakisom
pozitronas 2013-10-29 10:58
Skirtumai yra ir taip daugelyje maisto gaminimo įmonių, Lietuva per maža rinka, kad galima būtų konkuruoti kokybe, dėl to reikia konkuruoti kaina, ko paseka ir yra prastesnės kokybės produktai skirti vietinei rinkai.
Plikas 2013-10-29 12:53
Konsistencija galėjo skirtis nebūtinai dėl sudėties. Jogurto sudėtis gali būti visiškai vienoda, bet konsistencija skirtis dėl kelių laipsnių skirtumo fermentacijos metu. Gal būt tie jogurtai iš skirtingų partijų, kurias gamino skirtingi technologai ir tas konsistencijos skirtumas atsitiktinis. Gali būti, kad Rusijoje tirštesnis jogurtas vertinamas geriau ir konsistencija skiriasi tikslingai (bet tai visai nereiškia, kad vienas jogurtas blogesnis/geresnis už kitą).
faktas 2013-10-29 12:55
Geras! Tame Vilkyškių pieninės jogurte būna vyšnių??? Dažnai vakarienei valgau jogurtus ir nei karto šiame Vilkyškių pieninės jogurte neradau nei vienos vyšnios, dėl to galvojau, kad vyšnios yra sutrintos... O pasirodo, jų išvis nėra. Kvapą greičiausiai padaro esteriais. )-:
immortallt 2013-10-29 13:03
faktas, atkreipk dėmesį, ką valgai. Geras ir skanus tas jogurtas, o kiek vyšnių priklauso nuo to, kaip pasiseka. Kartais nebūna nė vienos, kartais kokios 8. Dar priklauso ir nuo to, kaip pasiseka paimti, nes jei ima virtas, tai didelė dalis jų tiesiog ištyžta ir jos išsimaišo jogurte. Kas dėl tirštumo, labai gerai viską surašė. Kartais net mutacija bakterijų įvykti spėja ir keičiasi minimaliai savybės. Jei gamini jogurtą/duoną/vyną ir esi susidūręs, tai tokių nesąmonių neskiedi. Čia kaip dėl dvitrynių kiaušinių keletas žmonių bandė skandalą kelti, kad čia vištos mutantės. Tuoj kaip ir Amerikoje, žmonės manys, kad pica ant medžių auga.
slack 2013-10-29 13:34
Deja mes esam net prastinsi už rusus.
Tadzia 2013-10-29 13:59
Žinau vieną furistą, kuris LITHUANIA degtinę atsiveža ir Prancūzijos. Ji geriai ne vienas, visi pripažįsta - Prancūzijoje LITHUANIA geresnė nei gimtinėje
Vytax 2013-10-29 16:16
Na aš irgi buvau nusipirkęs to vyšninio jogurto skirto rusijos rinkai. Tai vyšnių kiekis ten išties buvo nesveikai didelis. Prieš tai nė viename valgytame jogurte tiek tikrai nebūdavo.
Fikcija 2013-10-29 17:44
immortallt cia bandai vaidint protinga ar tik trolini?faktas tas kad pas mus gali tonom parduot nekokybisko maisto ir gausi 50-200lt baudos,o uzsienio rinkoj uz tokius prikolus gali aplamai toki produkta uzdrausti. Tai paaiskina kodel vietinei rinkai gamina visoki shhhhhhhhhh.
faktas 2013-10-29 17:54
Neįsivaizduoju, kur perki ir ar tikrai Vilkyškių pieninės, bet aš tikrai nesu radęs ten vienos vyšnios. 2-4 vakarus per savaitę valgau jogurtus. Per maža tikimybė, kad pataikau nusipirkt būtent tų indelių, kur netyčia neįkrito vyšnia... Tikrai prasta kokybės kontrolė. Nujaučiu, kad po šio straipsnio Vilkyškių pieninės jogurtų vengsiu.
Arns 2013-10-29 18:46
na to su vyšniom nesu valgęs, tačiau nusipirkus kitus jogurtus, tikrai pasakysiu jog jaučiasi konsistencija, rusiškas jogurtas vos ne gabalais sutrauktas (kažkas pan kaip pats rūgsta), o lietuviškas visad skystis (nesvarbu nei kiek šaldytuve laikytas). Tad apie tuos "brokus" galima pamiršti. Bet šiaip dažniau perku Rokiškio ( "Tikras" ) arba Žemaitijos pieno ( "Dobilas" ), vien dėl to jog nededa želatinos ir krakmolo (bent ant etikečių taip teigia). Visuose kituose lietuviškuose jogurtuose jie naudojami, o manau to neturėtu būti.
Nukainotas 2013-10-29 18:53
Ne kartą valgiau tą Vylkiškių ir NIEKAD nesu radęs daugiau nei kelių vyšnių gabaliukų ir NIEKAD jogurtas nebuvo toks tirštas, kaip šiame video. Vienintelis mano matytas tirštas ir su daug vyšnių jogurtas tai šiame video, tas, kuris skirtas Rusijos rinkai. Tai KAIP tikėti gamintojo pasiteisinimais ir įtikinėjimais, kad visi jogurtai vienodi? Kad ir kaip objektyviai besistengtum galvoti, NU NIEKAIP nesitiki nors tu ką. Net neabejoju, kad eksportui skirti jogurtai yra geresni, o lietuviams šeriama kas liko. O dar atsižvelgiant į tai, kad stambūs interesai turi daug įtakos valdžioje, tai net nesitikiu, kad tokie dalykai bus sukontroliuoti. Gaila, bet valdžia rūpinasi savo gerove, o ne tautos. Ir visa tai žinant, ar galima smerkti emigraciją?
Arthuras 2013-10-29 19:35
immortallt, koks tikslas neigti akivaizdžius faktus?.. Negi netiki, kad skirtingoms rinkoms - skirtingi produktai tuo pačiu pavadinimu? Ar bandai pavaizduoti verslą altruistišku? Dauguma lietuvių maistui neišrankūs ir nesupranta, kuo skiriasi geros kokybės produktas, nuo prastos kokybės produkto. Kontrolės, realiai, nėra jokios. Jei rusai, matomai, kartas nuo karto peržiūri tuos produktus, kuriuos įveža (kartais užsidėję ir politinius "akinius"), tai pas mus nelabai apskritai kas kreipia dėmesį. Kas liečia Vilkyškių pieninę, tai mano nuomone, gamina pačius skaniausius sūrelius. O į daugumą jogurtų, kaip kažkas pastebėjo, deda krakmolo arba kitų tirštiklių.
keine_lust 2013-10-29 19:35
taip pat kaip lietuva yra per maza rinka tureti greita interneta ??
geras1448 2013-10-29 20:01
Kaip tik atsiminiau įvykį, kai buvau Vokietijoj : nuvariau į kavinę, užsisakiau coca-cola, tai galiu pasakyt kad tikrai skani buvo, o lietuvoj kiek esu gėręs - kažkokia praskiesta lyginant su ta, kurią gėriau vokietijoj (kolos išvis vengiu kaip didžiausio priešo, bet paragavęs esu). Nesakau kad čia būtent lietuvai tokia ar panašiai, sakau, kad tokie dalykai akivaizdūs, kad teikiamas skirtingos kokybės produktas tuo pačiu „identišku“ pavadinimu, įskaitant tą pačią „coca-cola“ ir Vilkyškių pieninės jogurtus. Ašmeniškai jų nesu pirkęs dėl prastos sudėties, renkiuosi „dobilas“ ar „bios“.
kiesza 2013-10-29 20:22
Kad cocacola skiriasi tai net nediskutuotinas klausimas, kiek pažįstu žmonių kas ją geria visi teigia, kad UK skanesnė. Maisto kokybės skirtumas veikiausiai tėra viena iš užslėptų sąlygų stojant į ES. Neva jie mums veš kokybišką maistą, o patys lai minta prastesniais produktais, už tai ir gaunam tą paramą, dar darbo jėga išviliojama, uždėti nepakeliami akcizai, prievarta brukamas euras. Tik dabar pradedu suprast būvimo ES kainą. Žinoma pliusai nustelba minusus.
immortallt 2013-10-29 20:22
Nu tyčia nusipirkęs buvau rusišką, daugiau vyšnių man nebuvo. Skonis... Na man kaip tik toks neitin, bet skonis, tai jau asmeninis dalykas Coca Cola, net oficialiai teigia, kad kiekviename regione/šalyje jų gėrimas skiriasi. Skiriasi ne tik gėrimas, bet ir etikečių/kamštuko spalva. Tai niekuo nesusiję su kokybe, o tik su rinkodara. Tai yra skirtingose šalyse, skirtingi saldumo ir skonio pomėgiai bei skirtingi atspalviai turi skirtingas asociacijas. Kaip pavyzdys, JAV pirktas šokoladas dažnai turi muilo prieskonį, tai pagal juos yra kokybiškas šokoladas, šioje Atlanto pusėje, tokį skonį turi tik pasenęs šokoladas
Talkatif 2013-10-29 22:47
Žodžiu pieno banas iš Rusyno tik į naudą Lietuvai Šiaip ne vyšnių kiekį reik ten matuoti, o baltosios mirties - cukraus.