Išmanųjį telefoną iPhone pavertė smegenų aktyvumo registratoriumi (Video)  (0)

Mokslininkų grupė iš Kėjo universiteto (Japonija), vadovaujama profesoriaus Yasue Mitsukura, dar prieš metus pradėjo eksperimentuoti su bekontakčiu smegenų aktyvumo registratoriumi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nauji eksperimentai leido sukurti naują įdomų konceptą – savotišką asmeninio gyvenimo „laisvų rankų“ registratorių. Kol kas prototipas naudoja Apple išmanųjį telefoną, tačiau ateityje atsiras pilnavertė kamera, skirta visiems gyvenimo momentams įrašyti. Tiesa, bus įrašinėjami tik tie įvykiai, kuriais labai domėjosi tokio įrenginio savininkas.

Apple iPhone buvo pasirinktas dėl tos priežasties, kad jis gali užsiimti reikalingais skaičiavimais (galvos smegenų aktyvumo signalų analize), o taip pat įrašinėti vaizdinę medžiagą.

Iš bekontakčio biometrinio daviklio ateinantys signalai analizuojami specialios programinės įrangos, jiems priskiriamas lygis nuo 0 iki 100. Jei tik viršijama 60 balų riba, automatiškai įsijungia kamera į įrašo 5 sekundžių trukmės GIF animaciją.

60 balų ribos viršijimas reiškia, kad žmogaus smegenų aktyvumas labai sustiprėjo: žmogus įdėmiai žiūrėjo į daiktą, kuris sukėlė ypatingą susidomėjimą.

Mokslininkų teigimu, panašūs įrenginiai leis išspręsti daugybę problemų. Pavyzdžiui, įvertinti vartotojo susidomėjimą vienu ar kitu produktu parduotuvėje, atskleisti visus miesto planavimo pliusus ir minusus ir t.t.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (0)