Globalinį atšilimą skatinančių dujų kiekis atmosferoje pasiekė rekordą  (0)

Dujų dalelės atmosferoje, kurios sukelia globalinį atšilimą, pernai pasiekė aukščiausią lygį. Pasak Pasaulinės meteorologinės organizacijos (PMO), anglies dvideginis atmosferoje pernai augo sparčiau nei per pastarąjį dešimtmetį, skelbia BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Metano ir azoto suboksido koncentracija taip pat viršijo ankstesnius rekordus. PMO sako, kad dėl anglies dioksido ir kitų dujų, atšilimo poveikis mūsų klimatui nuo 1990-ųjų padidėjo trečdaliu.

PMO šiltnamio efektą sukeliančio anglies dvideginio emisiją skaičiuoja tik ore, o ne ant žemės. Anglies dioksidas yra svarbiausią poveikį atšilimui darančios dujos. Maždaug pusė žmogaus sunaudojamų anglies dioksido dujų lieka atmosferoje, kitą dalį sugeria augalai, vandenynai.

Nuo 1750-ųjų vidutinis anglies dvideginio lygis atmosferoje padidėjo 141 procentu.

„Šie pastebėjimai patvirtina nuomonę, kad anglies dvideginio dujų kiekis atmosferoje yra padidėjęs dėl žmogaus veiklos ir tai yra pagrindinė atšilimo priežastis“, – sakė PMO generalinis sekretorius Michaelis Jarraudas.

Tikimasi, kad anglies dioksido dalelių kiekis atmosferoje kitų metų gegužę pasieks 400.

Metano dalelių kiekis 2012 m. taip pat viršijo visų laikų rekordą. Tiesa, PMO sako, kad kol kas sunku pasakyti, kiek padidėjęs metano dalelių kiekis atmosferoje priklauso nuo žmonių veiklos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(9)
(0)
(1)

Komentarai (0)