Rusija pasišovė statyti sunkiąją raketą skrydžiui į Jupiterį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Verslininkas 2013-11-23 14:57
80-85 tonu krovini i kosmosa? ar negeriau butu paimt ir kokius metus kitus pakilnot tuos krovinius kad isplest TKS? padidinti ja kokiu 10-20 kartu, kad butu imanoma ten montuoti modulius ir is ten leisti visa kita velniava. arba tiesiog pradet konstruot menulje baze. nes su tuo atsiplesimu nuo zemes tai cia bedu beda....
AAKK 2013-11-23 16:45
rusai gal is desimtio karto pakels raketa nuo zemes is 15 isskris is orbitos
kestutisz 2013-11-23 16:54
Reikai žiūrėti optimistiškai - rusia gal ir neturi žymių pasiekimų automatikoje, bet žiū jie sukurs grubios jėgos raketą kuri į tą patį Mėnulį galės nugabenti kokių japonų visą automatizuotą gamyklą :)
assa 2013-11-23 18:51
o kosmose resursus is kur paimt? gi is vakuumo nepagaminsi raketos o kelt fabrika, plius kelt zaliavas, specialistus, atsargines dalis ir t.t. manau lengvai neapsimoka reiktu pradzioj galvot is kur resursus lengvai kosmose kapstyt, matyt del to ir planuojama asteroidu misijas daryt paskutiniu metu
Suplysus_kojine 2013-11-23 21:04
Na tas sakinys apie rusu pirmavima kosmoso pramoneje, tai nuzude D Ir patarimas del sios naujos raketos bandymu, bandykit ja geriau Naujuju metu diena, nes beveik garantuota, kad pakilimo metu sprogs ji, fejerverkai garantuoti, tai nors naudos is tos raketos butu
Verslininkas 2013-11-24 02:41
Faktas kad kolkas sunku butu ta daryt. Bet cia irgi nejuokingi skaiciai. 80 tonu sveria velniskai daug yrangos. Tokiais svoriais galima nebloga atomini reaktoriu kosmosan nutempt. Ar kitos geros yrangos 3d spausdintuvu ir t.t. realiai turint gigantiska tks galima butu pradeti keliauti su pacia tks. Keista kad tokiu dalyku nemasto. Nes realiai ji ganetinai gerai pritaikyta laikytis kosmose ir vygdyti tyrimus bei islaikyti zmones. Tarkime priskraidinus dar labiau padidinta tks butu kaip atsarginis bustas pries kuriant kokia nors baze menulyje. Asmeniskai visa laika masciau kad tks kaip tualeto budele. Bet kazkaip ar tai ji prasiplete neblogai ar kas bet toks jausmas kad ten neblogas gargaras jau sukasi. Idomu kiek sveria visa tks.
dds 2013-11-24 05:51
Mass: 924,739 pounds (419,455 kilograms) http://www.nasa.gov/mission_pages/stati ... pF3qSeTp3Y
nanobullet 2013-11-24 10:27
Jei neklystu JAV turi raketa kuri gali iškelti daugiau negu 119t. krovinį. Ir kiek žinau tks neturi skydų nou saulęs ir kosminęs spinduluotęs tai ja judinti iš žemes orbitos butu neprotinga. Ir baze menulyje neduotu daug naudos kol neturime pigios sistemos krovinems iškelti į orbita.
assa 2013-11-24 12:59
nemanau kad tks tiktu kelionems, visu pirma jin ten issiraicius belekaip, tai kazin kaip perkrovas laikytu, cia geriau jau nauja gargara statyt cilindro formos, su sudu ir vandens sienomis o siaip ir variklio reiktu kokio padoresnio, nes dabar ten planuose, iki marso skrydis metais skaiciuojamas, tai geriau investuot i varikli, kuris nuskristu per koki menesi, tai startine tokio erdvelaivio mase zymiai mazesne butu. nu krc, imho su dabartinem technologijom tai iki menulio ir teskraidyt.
blizzard 2013-11-24 16:35
Kas liečia variklius, tai Amerikonai berods dar prieš 2 metus išbandė metanu varomą reaktyvinį variklį, su tikslu, kad galbūt bus pritaikytas būtent kelionėms į kosmosą, nes be metano kosmose sunku ką nors kitą rasti. Beje nesenai buvo straipsnis apie joninius variklius, taigi vėl alternatyva.. Dar lyg kažkur kažką girdėjau, kad vyksta įvairūs bandymai kurių metu su tam tikrasi chemikalais maišomos ir kaitinamos mėnulio uolienos, siekiant išgaut pakankamai patvarią statybinę medžiagą. Kiek žinau jau yra pasistūmėja ta linkme, kadangi į mėnulį metalo neprisigabensi tiek daug, tai planuoja lydyt tas uolienas ir su kažkuo sumaišius galbūt pavyks išgaut statybines medžiagas. Taip pat žinom kad mėnulyje yra daug He3 (ar kaip ten jis) elemento kurį būtų galima ateitį naudot energijai išgaut, jeigu skaičiavimai tikrai tikslūs, kad 80t to daikto sugebėtų aprūpint visos JAV metinius energijos poreikius, tai manau, kad ateityje mėnulį mes tikrai kolonizuosim.. Na, manau kad šiuo metu reikėtų ne kuo toliau skrist, bet stengtis kuo ekonomiškiau pakilt bent į žemės orbitą ir ten įsitvirtint, kad kelionės iš tikrųjų apsimokėtų... p.s. apie TKS yra info lietuviškai vikipedijoje http://lt.wikipedia.org/wiki/Tarptautin ... %97_stotis angliškai aišku 10x daugiau http://en.wikipedia.org/wiki/Internatio ... ce_Station
GTRooTube 2013-11-24 19:25
Rusams reikia kažką rimto nuveikti vien tam, kad vėl prasidėtų Space Race. Galų gale galėtų pakartotį skrydį į mėnulį ir ten kokią, kad ir elementarią bazę pastatyt ar kažką panašaus į TKS besisukantį apie mėnulį (tik mažesnį) ten palikt.
enzim 2013-11-24 20:44
Nereikia nuvertinti rusų. Pagal jų valstybės modernizavimo projektą, kosminės pramonės atgaivinimas pas juos yra antroje vietoje po karinio -pramoninio komplekso pertvarkymo. Dabar, kol byra naftos- dujų doleriai, pastarųjų užtenka dar ir olimpijadai( duonos ir žaidimų ). Milžiniškais tempais modernizuojamas Plisecko kosmodromas, statomas naujas kosmodromas "Vostočny" prie Kinijos sienos, Tolimuosiuose Rytuose. Kuriama raketų nešėjų "Angara" linija, kuri bus gaminama tik Rusijos įmonių pajėgumais su keliamąja galia nuo 2 iki 50 tonų ir bus leidžiama iš Plisecko kosmodromo. Savo planuojamus sunkiuosius nėšėjus greičiausiai leis iš "Vostočnij" kosmodromo, nes iš Plisecko leisti, tai jau nežmoniškai brangiai gautųsi, o be to ir orbitų pasirinkimas ribotas. Nesuprantu, ko čia dauguma putoja ant tos Rusijos dėl dujų kainos? Didžiuotųsi žmoneliai, kad bent taip prisideda prie kosminės programos vystymo( Rusijos)
Verslininkas 2013-11-25 02:39
Ta pati ir turejau galvoje, kad siuo metu butent yra nemazai lesu skiriama ir nemazai tokiems projektas kaip joniniams varikliams ir kitoms vis tobulesnems technologijoms. Todel ganetinai protinga butu bent jau zemes orbitoje pastatyti kazka kas butu labiau autonomiska, t.y. kad zmogus kuo greiciau sugebetu atsiribot nuo tos zemes. nes realiai ir pacios zmonijos vystimasis turi keistis, ir zmoniu fiziologija turi keistis ir tobulet. galu gale zmonijos isgyvenamumo sansas yra daug didesnis kai zmones bus pasidaline i kelias stovyklas. plius kosmose apskritai yra daug daugiau galimybiu isgauti energijos, vien tik tai saulos elementais, nepamenu kaip vadinasi vieno mokslininko pavadinta sfera kai saule ra uzdengiama foto elementu lankais. realiai tai labai toli bet, kitu atveju nereikia tiek daug, tiesiog didelius modulius pastacius juos pasiusti artyn saules, kad butu kuo didesnis efektvumas, ir meginti naudoti ta energija kokiais nors lazeriais. galu gale to pacio helio kalnai menulyje ir t.t. ir panasiai. yra tikrai galimybiu, tiesiog man asaros bra kaip didziosis valstybes skiria milijardus lesu kariuomenei, is kurios jokios naudos...visiskai. kazkada skaiciau paskaiciavima, jog mokslininku paskaicuota, jog nugabenti i marsai 10 zmoniu grupele juos ten apgyvendinti ir sukurti jiems visa infrastruktura su autonominiu rezimu kainuoja tam tikra suma, ir jeigu jav paskutinius 20 metu nebutu skyrusi savo karinei pramonei lesu, o viska butu sukisus i toki projekta, realiai marse jau butu galeje gyvent apie desimt tukstanciu zmoniu.. tai yra ganetinai nemazas miestelis.. jau nebekalbu apie menuli, turbut siektu ir 100 tukstanciu...o kas butu jeigu ne tik JAV bet visas pasaulis butu susimetes savo karines islaidas? tai zmogus jau seniai gyventu visoje saules sistemoje kur tik imanoma apsistot.... ziauru.. bet tuo paciu ir gaila. na vistik kazkokia pazanga yra, ir del to galima pasidziaugt
immortallt 2013-11-25 16:50
Bet kokiam kosminės ar kariuomenės modernizavimui reikia turėti pinigų, Rusijoje panašu pinigų ir toliau mažės. O apie pramonę yra tik vienas klausimas: Kokia pramonė? Viskas atgyvenę ir nekonkurencinga. Tik tai, kas grįsta pagrinde resursais gali konkuruoti, pvz. trąšos.
Arns 2013-11-25 18:16
šiaip trąšos irgi gaminys:) Šiaip tai resursų kainos tik kils, greitos revoliucijos kituose sektoriuose tikrai nebus. Galų gale yra daromos investicijos. O ir patys gaminiai, na netinka mus, atsiras kam pagal kainos/kokybės santykį tiks. Pasaulis ne vien ES ir JAV, ir tikrai ne ten net trečdalis planetos gyventojų.
leksas 2013-11-26 21:28
Nereikia žiūrėti optimistiškai, su dabartinėmis raketų technologijomis naudingo krovinio svoris yra gana ribotas, vadinasi ir patsai raketos dydis yra ribotas dėl nepropocingai augančios masės, ta prasme, per didelė raketa tiesiog neatsiplėštų nuo Žemės paviršiaus. Norint išspręsti šią problemą reikia mažinti raketų masę ir(arba) atrasti kokio nors naujo, žymiai efektyvesnio kuro variklių.
enzim 2013-11-26 21:57
Nepaisant kaštų, dabar naudojamų technologijų kuriant nešėją visiškai pakanka, kad sėkmingai nulėkt iki Marso. Kita kalba efektyvumas ir savikaina. Net nekuriant naujų variklių, su dabar turimais rusai su amerikiečiais galėtų sukonstruot padorią sunkiąją raketą. Didžiausia problema dabar yra, kaip nuskraidint žmones iki Marso, kad jų neiškeptų kosminė radiacija.
Arns 2013-11-26 22:41
enzim, abejoju ar radiacija svarbi. Tikrai jei seniau skrido į Mėnulį ir apsisaugojo, dabar pilnai apsisaugos. Didesnės bėdos yra kelios: maisto svoris, degalai (ji planuoji sugrįžti nenusileidęs pačiame Marse), nusileidus aprūpinti bazę ar sugrąžinti "marsiečius".
enzim 2013-11-26 23:04
Dėja Arns, radiacijos problema dabar sunkiausiai ir sprendžiama. Kai usokai siuntė marsaeigį, kaip tik visą kelią matavo kosminę radiaciją ir nutarė, kad šakės bus, į žemę grįš medžiotojų dešrelės, o ne įgula(face palm). Į Mėnulį skrido ramios Saulės metais, o jei papuls į žypsnį -kaput. Kiek žinau, kompleksiškai sprendžia šią problemą: kuria vaistus, valančius radionuklidus iš organizmo, kuria specialią apsauginę kapsulę žybsnio atveju, bei sekcijų komponuotės būdu: vandens atsargų bakas gerai apsaugo nuo radiacijos, fekalijų konteineris taip pat