Keistas reiškinys sukėlė paniką Bosnijos kaime (Video)  (5)

Prie vieno ramaus kaimo Bosnijoje ir Hercegovinoje telkšojusiame gluosniais apaugusiame tvenkinyje dar visai neseniai žvejojo vaikai, o aplink ganėsi karvės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabar vietos gyventojas Rezakas Motaničius su nuostaba žvelgia į tvenkinio vietoje atsivėrusią didžiulę smegduobę, panašią į Mėnulio kraterį. Vaizdas buvo kaip iš mokslinės fantastikos filmo: įgriuva susiurbė visą vandenį, žuvis ir netgi prarijo aplinkinius medžius. „Viena diena prieš tai nutinkant sėdėjau šioje vietoje, gurkšnodamas slivovicą, – pasakojo kitas kaimo gyventojas Cemalis Hasanas. – Tuomet kilo panika. Žuvys šokinėjo iš vandens, o didelis slyvos medis buvo įtrauktas po žeme, tarsi kas būtų trūktelėjęs kabliu.“ To atokaus kaimo Bosnijos šiaurės vakaruose gyventojai iki šiol tebėra sukrėsti prieš dvi savaites įvykusio incidento. Kaimo tvenkinys buvo apie 20 skersmens ir apie aštuonių metrų gylio. Dabar atsivėrusi smegduobė, kurią vietos gyventojai vadina bedugne, yra 50 metrų pločio ir 30 metrų gylio. Be to, duobė tebesiplečia. Mokslininkai teigia, jog atvejai, kai tvenkiniai arba ežerėliai staiga išnyksta, nėra neįprastas reiškinys. Pasak jų, tai gali įvykti dėl karstinių procesų, išsekus požeminio vandens srautams arba pakitus grunto drėkinimo režimui dėl melioracijos. Tačiau Sanicos kaimo gyventojai neturi jokių mokslinių paaiškinimų. „Atrodo, tarsi būtų atsivėrusi milžiniško urvo žiotys, – spėliojo Milanko Skrbičius. – Arba ugnikalnis.“ Dar viena iš kaimo legendų, kurias atmeta ekspertai – jog žuvys detonavo vieną iš nesprogusių vokiečių bombų, kurias esą į tą tvenkinį sumetė viena sena moteris po Antrojo pasaulinio karo. „Jo pati žuvo, kai viena bomba sprogo jos rankose“, – sakė C.Hasanas, stovėdamas prie „bedugnės“ krašto.
Buvo kitokių baugių paaiškinimų: esą tvenkinio šeimininkas, miręs maždaug prieš mėnesį, pasiėmė savo turtą.

„Kelios dienos prieš mirtį Hasanas sakė: „Kai mirsiu, viską pasiimsiu su savimi“, – pasakojo R.Motaničius. – Jo dukra matė jį einantį ežero vandeniu naktį, kai jis numirė.“

Tuo tarpu Huseinas Naničius spėliojo, kad tai gali būti artėjančios pasaulio pabaigos ženklas. „Prieš pasaulio pabaigą įvyks visokių stebuklų“, – teigė jis.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: BNS
(15)
(1)
(0)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: