Rusija tapo kosmoso šiukšlinimo lydere  (9)

JAV pirmauja pasaulyje pagal veikiančių kosminių aparatų, skriejančių aplink Žemę, skaičių, o Rusija tapo pasauline lydere pagal vadinamųjų kosminių šiukšlių (nefunkcionuojančių kosminių aparatų, jų fragmentų ir panaudotų raketų pakopų) skaičių, pranešė Rusijos nauienų agentūra „Interfax“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ji remiasi Rusijos Centrinio mašinų gamybos mokslinių tyrimų instituto specialistų atlikto tyrimo duomenimis.

„Iš šiuo metu Žemės orbitoje veikiančių kosminių aparatų didžiausia dalis priklauso JAV (371 palydovas), Kinijai (113) ir Rusijai (111), – sakoma instituto specialistų ataskaitos išvadose. – Skaičiuojant procentais JAV dalis sudaro 32 proc., Rusijos ir Kinijos - po 10 proc., Japonijos, privačių bendrovių „Globalstar“ ir SES – po 4 - 5 proc., Indijos ir kompanijos „Intelsat“ – po 3 proc. Visoms kitoms šalims ir palydovų operatoriams atitenka 2 proc. visų šiuo metu aplink Žemę skriejančių veikiančių kosminių aparatų.“

Rusijos kosmoso specialistai paskelbė ir labiausiai kosmosą nebeveikiančiais aparatais teršiančių valstybių sąrašą. Jame pirmauja Rusija: jai priklauso 6 125 kosminėmis šiukšlėmis laikomų objektų Žemės orbitoje. Po to seka JAV su 4 627 šiukšlėmis ir Kinija su 3672.

Apie 80 proc. kosminių šiukšlių skrieja žemosiose orbitose, 12 proc. yra aukštose elipsės formos orbitose, o 6 proc. – geostacionarių orbitų srityje, sakoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(10)
(0)
(0)

Komentarai (9)