Mokslininkai suprato, kodėl žiemą moterys atrodo patraukliausios  (8)

Harvardo universiteto (JAV) mokslininkai skelbia radę atsakymą į klausimą, kodėl moterų figūros vyrams žiemos metu atrodo patrauklesnės, nei vasarą, nors šiltuoju metų laiku jas slepia mažiau drabužių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasirodo, toks reiškinys siejamas ne tik su hormonų lygio svyravimais, bet ir psichologijos ypatumais.

Harvardo universitete vienerius metus buvo vykdomas eksperimentas, kurio dalyviams buvo rodomos moterų nuotraukos. 114 vyrų turėjo kiekvienu metų laiku peržiūrėti visas nuotraukas, įvertinti moterų seksualumą ir užfiksuoti savo pojūčius.

Tyrimo dalyviai teigė, kad moterų veidai nuotraukose juos veikė vienodai ir pavasarį, ir vasarą, ir rudenį, ir žiemą: gražios moterys jiems visą laiką atrodė gražios, o nesimpatiškos netapdavo patrauklesnės.

Tačiau moterų figūrų nuotraukose vertinimas skyrėsi iš esmės. Kuo šalčiau buvo už lango, tuo seksualesnės tyrimo dalyviams atrodė nuotraukose matomų moterų figūros. Eksperimento rezultatai liudija, kad ypač seksualios šios moterys vyrams atrodė visais žiemos mėnesiais – gruodį, sausį ir vasarį.

Lygiai toks pat tyrimas buvo atliekamas ir su moterimis, ir rezultatai vertinant vyrų figūrų patrauklumą buvo tokie patys: žiemos mėnesiais vyrų kūnai nuotraukose joms atrodė patys seksualiausi.

Mokslininkai priėjo išvadą, kad žiemos metu žmonėms labai trūksta šilumos ir švelnumo, o atsižvelgus į sezoninius lytinių hormonų lygio svyravimus esą galima tvirtinti, kad žiema yra pats palankiausias metas audringoms meilės istorijoms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(22)
(0)
(0)

Komentarai (8)