Sinoptikai: Europai vėl smogs galinga audra  (0)

Ketvirtadienį ir penktadienį, gruodžio 5-6 dienomis, Europai smogs galinga audra „Xaver“, kuri gali atnešti ne mažiau nuostolių, kaip spalį siautėjęs štormas „Christian“. Imtis atsargos priemonių ir ruoštis audrai raginami ir Lietuvos gyventojai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Audra gali apimti Britų salas, Olandiją, pietinę Skandinavijos dalį, Vokietiją, Austriją, Čekiją ir Lenkiją. Vėjo greitis sieks mažiausiai 30 metrų per sekundę, tačiau vietomis gali siekti net 45 metrus per sekundę.

Audra bus tokia galinga, kad ją pajus netgi šiaurės Italijos ir Balkanų gyventojai.

Maksimalaus galingumo audra pasieks penktadienį, o sekmadienį, gruodžio 8 dieną, oro sąlygos normalizuosis.

„Global Forecast System“ prognozuoja, kad ketvirtadienį vakare ir penktadienį audra pasieks Baltijos šalis. Neatmetama galimybė, kad čia vėjo greitis viršys 24 metrus per sekundę.

Dienraštis „Klaipėda“ rašo, kad ketvirtadienį ir penktadienį uostamiestyje prognozuojamas stiprus vėjas.

„Ketvirtadienį dieną turėtų būti fiksuojamas 18-23 m/s vėjas, naktį iš ketvirtadienio į penktadienį jis stiprės iki 23-28 m/s, o penktadienį gūsiai gali pasiekti net 25-30 m/s. Tiesa, toks vėjo stiprumas numatomas 24 metrų aukštyje ir ši informacija svarbi tik uosto kompanijoms. Paprastiems gyventojams jis jausis kiek mažiau, tačiau taip pat bus labai stiprus“, - kalbėjo Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Jūrinių prognozių skyriaus vedėjas Lionginas Pakštys.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(8)
(0)
(0)

Komentarai (0)