Bendrovė „SpaceX“ paleido savo pirmąjį komercinį palydovą  (2)

Privati JAV bendrovė „SpaceX“ pranešė sėkmingai paleidusi pirmąjį savo komercinį palydovą, leisiantį tiekti telekomunikacijos paslaugas Azijos šalims.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Palydovo paleidimas buvo dukart atidėtas dėl raketos „Falcon 9“ techninių gedimų.

Pagaliau raketa sėkmingai pakilo iš Kanaveralo kyšulio oro pajėgų bazės Floridoje, skebiama „SpaceX“ pranešime. Po 14 minučių 100 mln. dolerių kainavęs palydovas jau skriejo orbitoje.

Raketa telekomunikacijų palydovą iškėlė Liuksemburgo kompanijos SES užsakymu. Anksčiau šios kompanijos palydovus nešdavo europietiškos arba rusiškos nešančiosios raketos „Ariane“ ir „Proton“.

„Paleidimas buvo geras, iškelta į 80 000 km aukštį. Taip!!!“ – paskelbė „SpaceX“ savininkas Elonas Muskas tinkle „Twitter“ netrukus po palydovo paleidimo.

Palydovas „SES-8“ yra pirmasis kompanijos „SpaceX's“ aparatas, išvestas į geostacionarinę pereinamąją orbitą – nutolusią nuo Žemės 80 000 km, ir yra didžiausias šių laikų pasiekimas, sakoma bendrovės pranešime.

Per „SES-8“ turėtų būti teikiamos televizijos, kabelinės televizijos ir kitos telekomunikacinės paslaugos Azijos šalyse, įskaitant Tailandą, Indiją ir Vietnamą.

„SpaceX“ yra pasiryžusi plėsti savo palydovų verslą, kuris atneša 190 mlrd. JAV dolerių per metus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (2)