Pagamintas pirmasis pasaulyje vėžį gydantis nanorobotas  (3)

Pietų Korėjos mokslininkai sukūrė ir užpatentavo pirmąjį pasaulyje nanorobotą, skirtą onkologinėms ligoms gydyti. Šis į genetiškai modifikuotą nepavojingą bakteriją įterptas nanorobotas gali diagnozuoti vėžinius auglius ir tiesiai į auglio ląsteles pristatyti priešvėžinius vaistus, skelbia „BusinessKorea“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak Chonamo nacionalinio universiteto (P. Korėja) mokslininkų grupės atstovų, šio nanoroboto efektyvumą jau patvirtino visa eilė su bandomaisiais gyvūnais atliktų eksperimentų. Išradimas taip pat jau užpatentuotas ir JAV, Europoje bei Japonijoje, sakoma pranešime.

Skelbiama, kad Korėjoje sukurtas priešvėžinis nanorobotas gali sukelti tikrą perversmą šiuolaikinėje onkologijoje ir medicinos technologijose. Mokslininkų teigimu, kartu su bakterija nanorobotas pritraukiamas prie organizme esančio vėžinio auglio ir įterpia į jo ląsteles priešvėžinius vaistus. Toks vėžio gydymo būdas esą gali pasiekti iki šiol onkologijoje neregėtą efektyvumą ir sumažinti priešvėžinių vaistų dozes, nes jie pristatomi tiesiai į auglio ląsteles.

P. Korėjos tyrėjų teigimu, iki šios dienos nanoroboto efektyvumas eksperimentiškai patvirtintas gydant tiesiosios žarnos ir krūties vėžį, tačiau specialistai esą nuolat modifikuoja savo išradimą. Artimiausioje ateityje šis metodas bus pritaikytas į kitus organus pažeidžiančių navikų gydymui, sakoma pranešime.

Nanorobotų naudojimas gydant onkologines ligas atveria dideles perspektyvas, tvirtina P. Korėjos mokslininkai. Toks gydymo būdas leidžia sumažinti neigiamą chemoterapijos poveikį ir nedaryti žalos organizmui kovojant dėl paciento gyvybės.

Chonamo nacionalinio universiteto mokslininkų straipsnis apie bakterinių nanorobotų naudojimą gydant vėžį paskelbtas žurnale „Scientific Reports“, sakoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(17)
(1)
(-1)

Komentarai (3)