Mokslininkai duomenų perdavimui pasitelkė degtinę (Video)  (0)

Jorko universiteto (Kanada) mokslininkams pavyko pasitelkti degtinę, kad nedideliu atstumu būtų perduotos tekstinės žinutės. Mokslinio darbo rezultatai publikuoti straipsnyje, kuris publikuotas puslapyje PLOS One.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Eksperimento metu naudotas stendas, kurį sudarė buitinis ventiliatorius, purkštukai, davikliai, kurie yra jautrūs alkoholio garams, ir mikrokontroleris Arduino, kuris valdė visą šią sistemą. Tekstinis pranešimas, kuriame buvo užrašytas Kanados himnas, užkoduotas dvejetainiu kodu. Jį sugebėta perduoti 4 metrų atstumu.

„Imtuvas“ analizavo alkoholio ore koncentraciją, ir jei ši padidėdavo, sistema signalą interpretuodavo kaip „vienetą“, atitinkamai, mažėjimas reikšdavo „nulį“. Taip pat būdavo naudojami specialūs signalai, leidžiantys nustatyti duomenų siuntimo pradžią ir pabaigą.

Įdomu tai, kad alkoholio garai nebūtinai turi būti išplatinti, pasitelkiant ventiliatorių. Mokslininkai teigia, kad galima būti naudojama ir įprasta difuzija.

Išradimas pavadintas „molekuline komunikacijos sistema“. Pastarasis sprendimas gali būti naudojamas tais atvejais, kai bendravimas radijo bangomis yra apsunkintas, arba tai gali būti naudojama mikroskopinėse sistemose.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (0)