Kalėdų eglėje – 25 tūkst. įvairiausių gyvių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Indzius 2013-12-24 18:39
Reikia ten kirst zudyt, po to sudegint.. Man uztenka sakeles, o ir galima dar visko prigalvot, graziau man atrodo vasara eglute laiminga miske, grazi zalia
Muskietininx 2013-12-26 17:25
Nu ir kas ? Juk tai visiškai normalu. Augaluose ir gyvūnuose visada yra kitų gyvių ir nieko čia keista. Kaip ir rašoma pabaigoje, tai - dalelė gamtos. Mes apskirtai jau trečios kalėdos, kaip puošiame tą patį medį. Iš miško parsivežėme eglutę, ją kiekvieną pavasarį išsprogus pumpurams formuojame ir auginame vazone. Bet per kalėdas toks medelis kambaryje gali būti tik keleta dienų, todėl ir puošiama ji tik kūčių dieną, o į lauką ar į lauko verandą išnešama iškart pasibaigus šventinėms dienoms, nes medeliui reikalinga ramybės būsena. Ir malonumas daug didesnis, nes žinai, kad medelis lieka gyvas ir bus puošiamas kitais metais. O tie gyviai - natūrali jo dalis.
Hemas 2013-12-26 23:40
Mažiau klėdėkit.. Nuleku į mišką ir nusikertu visad, aišku ne pati dailiausiai bet normali. Per metus aš daugiau jų iškertu šiaip nei kalėdom.. To priežastis? Miško retinimo darbai. Tik va miške gaila jei kas nukerta kokioj perspektyvioj vietoj užaugusią eglutę, o jei iš kokios tankmės ar kur šalia auga ne viena tai nulis bėdų.. TOdėl tenka kartais palaužyti šakas ar dažais papurkšti, bet praeina keletas metų ir jų niekas nebeliečia nes perauga tą perspektyvų dydį. Šiaip kažkas skaičiavo, kad kirsti eglutes ekologiškiau nei naudoti plastikines. O ūkiuose kur jos auginamos tai laukai neliečiami ne vienus metus, kas gamtai yra visai neblogai, tikrai geriau nei bulvių laukas, nes turi didesnę bioįvairovę. Medelis vazone hmm, gal ir nieko jei leidžia sąlygos. O dar geriau tikriausiai būtų kokią eglės šaką įsiropštus dailesnę nusipjauti, belieka pasidaryti stovą kaip vėliavai būna ir vuolia tikrai gerai atrodo. P.s. jei norit tausoti gamtą geriau koncentruotis į kitas bėdas kaip šiukšlių rūšiavimas, cheminių medžiagų naudojimo mažinimas ir kitas, tada nauda tikrai bus. O dėl nukirstos eglutės dar galima ginčytis, gal sekančiais metais miškininkai nukirs per retinimo darbus.