Mokslininkams paaiškėjo, kodėl motinos pienas kūdikiui prilygsta superherojų žygdarbiams  (0)

Motinos piene esantis cukrus apsaugo naujagimio žarnyną nuo bakterijų antpuolių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Stiprus ginklas kovoje prieš ligų sukėlėjus buvo rastas stebėtinai gerai žinomame šaltinyje - kiekvienoje šios planetos motinos krūtyje. Žmogaus pienas - medžiaga, idealiai tinkanti ne tik maitinti, bet ir apsaugoti mus - atrodo, tik dabar atskleidžia mokslininkams vieną didžiausių lobių skrynių. Pasirodo, žmogaus pienas yra tarsi vaistai.

"Mes neriam žemyn į vandenynus, kad rastume naujų junginių, kurie galėtų kovoti su ligomis“,- sako mitybos mokslininkas Larsas Bode iš Kalifornijos universiteto San Diege. "Tačiau jei jūs pažvelgtumėte į natūralius junginius esančius motinos piene, būtumėte nustebinti to, ką mes radome."

Motinos piene yra įvairiausių rinkinių cukraus molekulių, dar vadinamų žmogaus pieno oligosacharidais. Įdomiausia tai, jog cukraus, esančio motinos piene, pagrindinė funkcija yra tikrai ne pamaitinti kūdikį. Jie vaidina labai svarbų mikrobų pasaulio vadovų vaidmenį ir reguliuoja jų populiaciją. Tik dabar mokslininkai nustatė biocheminius procesus, kuriuose dalyvauja šis cukrus ir kaip tai padeda formuoti ir normalizuoti kūdikio žarnyno mikroflorą. Tad krūtimi maitinami kūdikiai turi daug daugiau šansų įgyti gerą virškinimo sistemą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(7)
(0)
(0)

Komentarai (0)