Dėl JAV taupymo programos gali būti nutrauktos NASA misijos „Curiosity“ ir „Cassini“  (9)

Dėl sumažėjusio finansavimo per artimiausius dvejus metus JAV Nacionalinės aeronautikos ir kosmoso administracijai (NASA) gali tekti nutraukti „Cassini“ ir „Curiosity“ misijas, pranešą „Science Recorder“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Cassini“ yra nepilotuojamas erdvėlaivis, išsiųstas tyrinėti Saturno ir jo palydovų. Jo metinės išlaidos siekia 60 mln. dolerių. O Marsą tiriančio „Curiosity“ metinis biudžetas siekia maždaug 50 mln. JAV dolerių.

2014 m. NASA šių programų biudžetą ketina sumažinti dvigubai, o 2015 m. – dar perpus. Tai reiškia, kad misijų biudžetai 2015 m. sieks atitinkamai 15 ir 12 mln JAV dolerių. Su tokiais biudžetais misijų tęsti būtų neįmanoma.

NASA administratorius Charlesas Boldenas nemaloniai nustebino kosmoso entuziastų bendruomenę pranešdamas, kad NASA pavyzdinės misijos gali būti pristabdytos. Po kurio laiko išplatintame pranešime jis žadėjo, kad pavyzdines misijas NASA ketina tęsti, tačiau tam reikalingas ir Kongreso pritarimas.

Pavyzdinėmis misijomis vadinamos tos, kurių biudžetas viršija 1 mlrd. dolerių.

JAV prezidento Baracko Obamos administracija mažina NASA biudžetą nuo 2010–ųjų.

2014 – iems metams B.Obama paprašė mažinti išlaidas planetų mokslo programoms ir skirti daugiau dėmesio Žemės programoms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(8)
(0)
(0)

Komentarai (9)