Kreacionizmo šaknys tvirtos: trečdalis amerikiečių netiki evoliucija  (46)

Vienas iš trijų amerikiečių netiki evoliucijos teorija, atskleidė nauja „Pew Research Center“ apklausa.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paskelbtuose apklausos rezultatuose atskleidžiama, kad 33 procentai JAV gyventojų mano, jog „žmonės ir kiti gyvūnai egzistuoja tokiais pavidalais nuo pat gyvybės pradžios“.

Ketvirtadalis tų, kurie sakė tikintys evoliucija, sakė maną, kad „aukštesnė jėga darė įtaką evoliucijai tam, kad sukurtų žmones ir kitus gyvūnus tokius, kaip jie atrodo dabar“.

6 iš 10 amerikiečių sakė manantys, kad „žmonės ir kiti gyvūnai išsivystė su laiku“ ir maždaug pusė jų procesą apibūdino kaip natūralią atranką, o ne Dievo veiklą.

Mažiausiai tikinčių evoliucija yra tarp baltųjų evangelikų. Net du trečdaliai jų sakė tikintys, kad žmogus toks, koks yra dabar, buvo sukurtas nuo pat gyvybės pradžios. Pusė tamsiaodžių evangelikų manė taip pat.

Paskutinį kartą tokia apklausa JAV buvo atlikta 2009 metais. Nors bendri rezultatai yra panašus, šiemet atsirado didesnis skirtumas tarp demokratų ir respublikonų. 2013 metų apklausos duomenimis, 43 proc. respublikonų ir 67 proc. demokratų tiki žmonijos evoliucija. 2009 metais tokio požiūrio laikėsi 54 proc. respublikonų ir 64 proc. demokratų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(12)
(0)
(0)

Komentarai (46)