Į Žemę nukrito 5 m skersmens asteroidas  (4)

Asteroidas 2014 AA buvo atrastas užvakar, sausio 1 d. Jį pastebėjo amerikiečių observatorijos Maunt Lemone astronomai. Į Žemės atmosferą dangaus kūnas įskriejo sausio 2 d., 6:50 val. Lietuvos laiku.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Penkių metrų skersmens asteroidas į atmosferą virš Atlanto vandenyno ties pusiauju įlėkė ankstyvą ketvirtadienio rytą, praėjus parai po jo atradimo. Manoma, kad bolidas visiškai suiro ir vandenyno paviršiaus nepasiekė, tvirtinama Tarptautinės astronomų asociacijos Mažųjų planetų centro medžiagoje.

Tai – antras atvejis per visą astronominių stebėjimų istoriją, kai į Žemę nukritęs dangaus kūnas buvo atrastas prieš nukritimą. Pirmą kartą taip nutiko 2008 m., kai asteroidas 2008 TC3 buvo pastebėtas irgi likus maždaug parai iki dienos, kai jo nuolaužos nukrito Sudano teritorijoje.

Asteroidas 2014 AA buvo atrastas užvakar, sausio 1 d. Jį pastebėjo amerikiečių observatorijos Maunt Lemone astronomai. Stebėjimų rezultatai bylojo, kad atrastas objektas po paros turėtų nukristi mūsų planetoje.

"Beveik neabejotinai manome, kad 2014 AA į Žemės atmosferą įskriejo sausio 2 d. 4:50 val. Grinvičo laiku (6:50 val. Lietuvos laiku)", - dėstoma pranešime spaudai.

NASA Reaktyvinio judėjimo laboratorijos mokslininko Stiveno Česlio skaičiavimu, labiausiai tikėtina, kad 2014 AA kritimo rajonas driekiasi nuo Centrinės Amerikos iki Rytų Afrikos.

"Mažai tikėtina, 2014 AA atlaikė įėjimą į atmosferą, nes jis savo dydžiu nepranoko 2008 TC3", - rašoma pranešime.

2014 AA skersmuo siekė 3-5 metrus.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(10)
(0)
(0)

Komentarai (4)