Nufilmuota, kaip afrikinė tigražuvė medžioja skrendančias kregždes (Video)  (0)

Niekam nenuostabu kai toks paukštis, kaip juodakaklis naras ar baltasis gandras, Lietuvos vandenyse susižvejoja sau žuvį. Pasaulyje taip pat randama ir žuvų rūšių, kurios užpuola paukščius stacionarioje padėtyje. Tačiau Afrikoje, visų nuostabai, buvo nufilmuota žuvis, kuri nutveria kregždutę tiesiog ore.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiaurės Vakarų universiteto mokslininkas Nico Smit keliavo po Pietų Afrikos Mapungubwe nacionalinį parką tirdamas afrikinių tigražuvių buveines bei migracijos kelius. Ši žuvis yra geriausiai žinoma dėl savo įspūdingų dantų. Ji gali užaugti iki 1 metro ilgio ir sverti iki 10 kg.

Iš pradžių, buvo manoma, kad afrikinė tigražuvės minta kitomis žuvimis, tačiau Nico Smit ir jo kolegų tyrimo metu, kuris buvo publikuotas „Fish Biology“ žurnale, atskleista, kad šios aštriadantės iššoka virš vandens su tikslu pasigauti sau grobį, iki 20 kartų per dieną. Tai yra pirmas kartas, kai mokslininkai turi įrodymą, jog gėlavandenės žuvys užklumpa paukščius skrydžio metu.

Biologai teigia, kad šie įrodymai pakeis mokslininkų požiūrį į energijos mainus gėlavandenių gyvūnų ekosistemoje, o galbūt turės įtakos naujai kregždučių apsaugos strategijai šalyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(22)
(0)
(3)

Komentarai (0)