Išsiųsti žmones į Marsą iki 2030-ųjų gali sutrukdyti pinigų trūkumas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Talkatif 2014-01-15 17:07
O kas trukdo padaryt tos misijos prekės ženklą ir parduot visam pasauliui? Nuo maikučių iki apsų, TV šou, dainų konkursų ir kas tik šauną į galvą.
Skeleton 2014-01-15 17:18
Kvailių (kuriems galima būtų įkišti maikutes už padidintą kainą), skaičius mūsų planetoje ribotas...
immortallt 2014-01-15 17:25
Kalba eina apie milijardus, o tu maikutėm matai nori pardavinėti. Geriausia būtų jei NASA taptų tarptautinė programa, visos pasaulio šalys susėstų ir sutartų, kiek ir kaip metasi kosminei programai. Atitinkamai ir dalys bei tyrimai pasiskirstomi būtų. Tai padėtų ne tik įgyvendinti ambicingus projektus, bet ir skatintų bendradarbiavimą tarp šalių, technologijų vystymąsi.
Arns 2014-01-15 17:37
immortallt, o kodėl būtent NASA turi tapti pagrindu, o ne pvz JAXA? Kodėl pvz Lietuva turėtu būti suinteresuota mokėti milijonus kažkokiai organizacijai, kurioje, jei ji veiks mokslo principais, gali nė neatsirasti vietos ne tik lietuvių idėjoms, bet net patiems lietuviams, tad visi mokės tik kam buvo paskirti jų pinigai? Kaip pvz susitartu kurie geriau gamina palydovus, rusai, amerikiečiai, britai ar japonai? Pagavai esmė kodėl niekas nenori bendradarbiauti? Dėl tam tikrų visiem svarbių projektų susitariama (kaip pvz TKS), tačiau ne visos šalys mokančios didelius pinigus už projektą iš tikro iš jo gauna kokios nors naudos. Na, o kai leidi pinigus, ir niekas net rezultato neparodys, tave gretai nuo politikos "nuims".
immortallt 2014-01-15 17:54
Na ne taip išsireiškiau, ne pati NASA tapti pagrindu, o bendrai kuriama viena kosminė programa, atsisakant kiekvienos šalies atskirų programų. Kaip pasiskirstyti? Na čia ir prasideda bendradarbiavimas. Iš esmės valdymas tokios kosminės programos turi būti atskirtas nuo politikos. Tai yra mokslininkai, o ne politikai turi tvirtinti projektus. Tai pasiekti sudėtinga, bet viskas įmanoma, kai norima.
Arns 2014-01-15 18:30
Nori atskirti valdymą nuo politikos, bet nori jog politikai skirtu pinigų. Na pats pagalvok, ateina krizė, reikia visiem braukt pašalpas, braukt priedus, o štai keli milijardai "įšaldomi" kosminiams projektams, už kuriuos pinigus susišluoja tarkim kinai, gamindami reikiamas detales... Tiki jog atsirastu mulkių kurie po tuo pasirašytu? Aišku kad nerasi. Būtent todėl bendradarbiauja visi, bet ir tempia kiekvienas virvę į savo pusę. Juk pinigai jų, tai jie irgi nori jog jų indėlis būtu kažkas. Juk jau paminėjau TKS, ten moka visi bendrai kažkiek, bet nemaža dalis tų lėšų iškeliauja konkrečiai saviems moduliams, saviems projektams, savų žmonių iškėlimui, ir tik gana menka dalis dedama į bendrą katilą, iš kurio jau vyksta remontas, tam tikros programos, kuro papildymai ir pan.
aurimokas 2014-01-15 18:41
Man didžiausias klausimas kilo perskaičius straipsnį tai kiek gi jiems tų pinigų reikia? Galbūt nemato jokio potencialo NASA tame projekte, kad mažina biudžetą ir finansavimą?
immortallt 2014-01-15 19:31
Arns, pasižiūrėk ES ir pasakyk, kad nėra analogijos kažkiek.
Creatium 2014-01-15 19:50
O kodėl įdėjo Mars One nuotrauką? Aš jau buvau nusiteikęs skaityt apie tai, kaip šis projektas žlunga, o čia pasirodo kalbama apie NASA misiją į Marsą.