Mėnulis kinų kosminio zondo akimis: paskelbta 360 laipsnių panorama  (7)

Kinija paskelbė pirmąjį pluoštą spalvotų Mėnulio paviršiaus nuotraukų, padarytų kosminio aparato „Chang'e 3“ nusileidimo modulio fotokameromis. Iš šių nuotraukų buvo padaryta 360 laipsnių aprėpties Mėnulio paviršiaus panorama. Joje gerai matoma Žemė ir Saulė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis Mėnulio peizažas Vaivorykščių įlankos rajone, kurioje praėjusių metų gruodį nusileido „Chang'e 3“ modulis su pirmuoju Kinijos mėnuleigiu „Yutu“, gerai pažįstamas dar iš NASA „Apollo“ pilotuojamų skrydžių į Mėnulį 1969 - 1972 m. programos laikų.

Kinija yra trečioji valstybė pasaulyje, sėkmingai nuleidusi Mėnulio paviršiuje savo mėnuleigį. „Yutu“ mėnuleigis pagal Kinijos kosmoso tyrimų agentūros planą turėtų veikti Mėnulyje tris mėnesius, o „Chang'e 3“ nusileidimo modulis - apie vienerius metus.

Kinijos mokslų akademijos atstovai pranešė, kad po beveik dvi savaites trukusio „miego“ (tuo metu Mėnulyje buvo naktis, ir saulės baterijos nebuvo kraunamos) „Yutu“ vakar paėmė pirmąjį Mėnulio grunto mėginį. Tam buvo naudojama mechaninė ranka. Pasak Kinijos kosminių skrydžių valdymo centro Pekine atstovo Wu Fenglei, tai, kad mechaninė ranka už 380 000 kilometrų nuo Žemės buvo kontroliuojama itin preciziškai, yra naujas Kinijos kosminių technologijų kūrėjų pasiekimas.

Kinija planuoja Mėnulyje iki 2020 m. įrengti nuolat veikiančią automatinę tyrimų stotį.


Lunar panorama: Chang’e 3 lander in out-of-this-world

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(11)
(0)
(2)

Komentarai (7)