Diagnozė: meilė (Kitokio požiūrio seminaras Vilniuje, vasario 12 d. 18 val.)  (0)

Medikai diagnozavo, istorikai užfiksavo, filosofai apsvarstė, jog visi vasario 12 d. menų studijoje „Artoteka“ prie kavos, arbatos bei karšto šokolado diskutuosime neišsiamama meilės tema.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie ką gi dar kalbėti, kai orai šiltėja, parduotuvės puošiasi raudonai, mylimieji suka galvas, kaip nustebinti vienas kitą, o vieniši dūsauja arba kritikuoja eilinį komercijos triuką? Juk visus mus bent kartą buvo palietusi meilė (o gal dar tik palies?), o Valentino vardas vasario mėnesį įgauna ryškesnę spalvą.

Apie meilę gali kalbėti (arba dūsauti) kiekvienas, remdamasis savo patyrimais, kitų pasakojimais, perskaitytomis knygomis ar žiūrėtais filmais. Bet tuo pat metu meilė mums yra nepažįstama, nepamatuojama, nesuskaičiuojama. Štai vienas filosofas teigia, jog tai netgi ne jausmas. Psichologas ją klasifikuoja į tam tikrus etapus. O psichoterapeutai kartais netgi diagnozuoja kaip ligą! Tad, kas gi vyksta su mumis, kai mes jaučiamės įsimylėję arba prisirišę prie kito žmogaus? O iš kur kyla tas skausmas, kai neturime mylimojo šalia arba išgirstame apie išdavystę? Net jei pačios meilės nevadinsime jausmu, turime pripažinti, kad ji mus priverčia jausti daug ir įvairių dalykų. Kaip turėtume suprasti šią jausmų ir nejausmų maišalynę? Vasario 12 d. 18 val. „Artotekoje“ (A. Strazdelio g. 1) savo žiniomis ir įžvalgomis apie meilę, įsimylėjimą ir mylėjimąsi dalinsis trijų skirtingų sričių specialistai:

Barboros Radvilaitės slaptas aistras nagrinėjęs istorikas doc. dr. Eugenijus Saviščevas, medikė–anatomė, porų pasirinkimo specialistė prof. dr. (hp) Janina Tutkuvienė, medikė-fiziologė dr. Valerija Jablonskienė bei filosofas, teigiantis, jog meilė – ne jausmas, doc. Skirmantas Jankauskas.

Daugiau informacijos: http://mokslasirmenas.lt/mm-seminarai/meile/.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (0)