Didžioje Britanijoje - „tris tėvus“ turintys kūdikiai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shanti 2014-03-02 01:19
O kur vaiko pasirinkimas? Kiek cia diskutuojanciu noretu buti laboratorinio eksperimento dalimi? Kiek ju noretu, kad ju vaikai su tais mutantais susilauktu vaiku? Kazkaip megsta visi svaistytis ta nauja fraze "mano teise, mano teise", bet pamirsta kad tame dalyvauja ne vien jie patys. Ir kiekvienos teises kaina yra atsakomybe. Kas prisiims atskomybe uz toki zmogaus gyvybes pazeminima?
deadmau5 2014-03-02 01:47
Ta prasme, vaikai turetu tureti teise rinktis epilepsija ar gyventi su sirdies ligomis? Tai, kas teigiama straipsnyje ir yra ju teise i sveika gyvenima, o tavo pozicija man visiskai nesuprantama.
MrT 2014-03-02 23:38
Kaip suprast pažeminimą? Jeigu aš dabar sėdžiu prie kompiuterio, mąstau ir rašau šitą komentarą tik todėl jog aš gimiau genų indžinerijos dėka tai aš turėčiau niekinti savo tėvus? Padėkočiau už galimybę gyventi nebent. Nesuprantu tavo argumentu. Knyga skaityklėje ar popierinė vistiek tas pats tekstas. Gali svaigt apie tikros knygos kvapą ir dvasią, bet tai tėra subjektyvus dalykai. Šiuo atveju nepateikei nė vieno argumento kodėl tai turėtų būti sustabdyta. Nekiškime religijos ir viskas bus gerai. O jei vaikas gims sveikas genų indžinerijos dėka, tai kas su juo blogai?
1337 2014-03-03 10:00
O tu gal kokiu cerebriniu paralyžiumi sergančio vaiko paklausk tokio klausimo "Mama ir tėtis turėjo galimybę prieš tau dar gimstant pataisyti tavo sugedusius genus ir tu būtum sveikas, bet jie nusprendė, kad tai būtų neetiška/išsigando dievulio ir leido tau gimti invalidu. Ar tu džiaugiesi tokiu savo tėvų sprendimu?" Kaip manai, ką toks vaikas atsakytų? O čia rėkaujantiems apie vaikų namus, tai tenoriu paklausti vieno vienintelio klausimo: o kiek degradų išmėtytų vaikų patys įsivaikinot? Manau ties čia diskusijas ir pasiūlymus vaikintis baigsim
Shanti 2014-03-03 13:39
Dabar jau patys snekat kaip religiniai fanatikai, kur vaiko siela tik ir laukia kol tevai parinks vaikui tinkamesni kuna inkarnacijai Tai gal pradedam jau filosofuoti kodel as gimiau siuo zmogumi o ne kitu? kodel negimiau kokiu gyvunu? kodel turiu sias ligas, o ne kitokias? karmos desniai egzistuoja? kaip reiktu ispirkti karma, jeigu nebutu ligu, problemu ir visu tu gyvenimo issukiu?
1337 2014-03-03 16:04
Rimtos ligos išvengimas pagal tave yra religinis fanatizmas? Išvengtinas invalidumas tau yra gyvenimo problemų ir iššūkių vengimas? Ką po galaist tai turi bendro turi su įsivaizduojamom mistinėm sielom ar karmom? Tai sakyk, ar norėtum gimti invalidu pasmerktu visą likusį gyvenimą kęsti savo karmas vien del to, kad tavo išprotėję tėveliai taip nusprendė išsigandę dievų? Be Š malimo, be karmų, be išsisukinėjimų, prašom pateikti tiesų atsakymą: taip ar ne?
Niemand 2014-03-03 16:36
Su troliais ir pridurkais nėra nė menkiausios prasmės diskutuoti. Nei vieni, nei kiti logika nesivadovauja, viską tiesiog "žino". Siūlyčiau nevargti.
Shanti 2014-03-05 11:00
Kalba eina ne apie "rimtu ligu isvengima" - sprendimu tiems dalykams jau atrasta simtai, kaip vaisiaus DNR tyrimas pries gimstant arba elementari eugenetika. Bet spekit kam rupi? Ogi niekam! Juk didesni bizni galima sukurpti zaidziant dievus laboratorijoj ir is 100 individu genu galiausiai isvedant mutante tryda. Ir man be issisukinejimu prasom atsakyti - jei mano tevai butu bent sekundes dali kazka padare kitaip, ar dar buciau toks pat zmogus kaip esu, ar tureciau toki pati kuna? Ar tikrai buciau jame gimes, o gal pasirinkes kita?