Ar pagaliau įveikėme ŽIV virusą? Išgydytas antrasis kūdikis  (3)

Johnso Hopkinso universiteto (JAV) mokslininkai pranešė apie antrąjį sėkmingą kūdikio, gimusio su žmogaus imunodeficito (ŽIV) virusu, visišką išgydymą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, kad 2013 m. balandį vienoje iš Los Andželo klinikų gimusiai mergaitei per pirmąsias 4 valandas po gimimo buvo pradėta standartinė antiretrovirusinė terapija. Mergaitės motina buvo užsikrėtusi ŽIV virusu, tačiau nėštumo metu nuo jo nebuvo gydyta.

J. Hopkinso universiteto atstovų teigimu, daugybė mergaitei atliktų testų verčia manyti, kad ji visiškai atsikratė ŽIV viruso. Tačiau kol kas jai ir toliau skiriamas standartinis gydymas nuo ŽIV, todėl kol kas neįmanoma tiksliai nustatyti ŽIV viruso statuso.

Apie pirmąjį sėkmingą ŽIV užkrėsto kūdikio gydymą buvo paskelbta 2013 m. kovą. 2010 m. gimusiai mergaitei per pirmąsias 30 gyvenimo valandų buvo skirta standartinė ŽIV terapija. Ji buvo gydoma 1,5 metų, o po to mergaitės motinos prašymu antiretrovirusinė terapija buvo nutraukta.

Po 9 mėnesių gydytojai atliko jos sveikatos patikrinimą, ir visų standartinių ŽIV testų rezultatai buvo neigiami. Dabar šiai mergaitei jau beveik 3,5 metų, ji nuo ŽIV nėra gydoma jau 2 metus. Jos ŽIV testai tebėra neigiami, sakoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(17)
(0)
(1)

Komentarai (3)