Vaizdo įrašas atskleidė, kaip per tūkstantmetį keitėsi Europos valstybių sienos (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2014-03-19 17:33
Taigi, dar prieš rusus visa Ukraina priklausė Lietuvos-Lenkijos valstybei. Todėl lietuviai ir lenkai turi pirmenybę į Krimą, o ne rusai.
Patrimpas 2014-03-19 18:48
Tai, kad nei LDK, nei Abiejų Tautų Respublikai Krymas niekad ir nepriklausė. Aš tai va Prūsų pasigedau. Be to ir padalijimai buvo parodyti daug ankščiau. Vienu žodžiu - niekai.
Shinigami 2014-03-19 21:15
Niekas niekam nepriklausė. Kažkada žmonių išvis nebuvo ne tik Europoje ar Azijoje, bet iš vis žemėje. Visos valstybinės teritorijos yra užgrobtos ir sukurtos pačių žmonių. Todėl realiai reikia žiūrėti tai kas yra dabar, o ne tai kas buvo anksčiau. Nes dar anksčiau buvo dar kitaip. Kažkada ir Rusijos nebuvo. Kadangi visos šalys yra sukurtos žmonių ir tai žmonių susitarimo reikalas tai žmonės ir turi spręsti kas kam priklauso. Tik klausimas kaip tai daryti. Bet kad ir kaip tai bedarytum visada bus nepatenkintu. Nes visada yra kitaip mastančių ir turinčių kitas vertybes. Ar tai atliksi referendumu, ar karine jėga, ar klastodamas balsavimus ar dar kitaip. Vis tiek bus nepatenkintu.
cluendo 2014-03-19 22:11
1. Tai kad bus nepatenkintu tai cia ir taip savaime aisku, kitaip nereiktu jokiu balsavimu. 2. Is tikro, Ukrainos dalis kazkada LDK priklause. Netgi miestu pavadinimai islike. O as nekalbu apie pilis, pastatus ir pns kurie Lietuviu statyti buvo. 3. Referendumas turi buti atliekamas demokratiskai - t.y kaip imanoma saziningiau. 4. Ka rusai su krymu padare tai yra absoliutus pasaulines teises ir demokratijos paneigimas. Tai yra nusikaltimas, kuris buvo ivykdytas. 5. Nusikalteliai yra baudziami - anskciau ar veliau. Laikas visada ateina ir praryja ka reikia. 6. Jeigu vadovautis rusijos poziuriu, tai bet kokia stipri valstybe gali daryti ka nori, nepaisyti teisiu, zmoniu ir t.t 7. Tai lemia tik viena iseiti - kara. Kas stipresnis tas ir valdys. 8. Siais laikais karas turetu buti visai kitokios formos - politiskai, technologiskai ir dar kitaip - vienu zodziu civilizuotai. kad ir diskusiju, gincu lygio - ka ir bando daryti vakarai ir europa (nekuskis iraku bybaku ir dar visokiu). 9. Uz tai kad tokios valstybes kaip rusija yra atsilikusios moraliskai ir dar kaip ne ( ne visa tauta, o valdytojai ir valdymo sistema) tai pasaulyje reikia pertvarku. 10. Gal cia naturalus procesas, kai per daug zmoniu gyvena? O gal ir ne. Vienas aisku: jei zmones butu vieningi ir eitu teigiama linkme ir stengtusi viska tvarkingai bei saziningai daryti, butu kur kas geriau gyventi.