Danų zoologijos sodas, kuriame viešai išdarinėta žirafa, nudaigojo ir liūtų šeimą  (0)

Tarptautinį pasipiktinimą sukėlęs Kopenhagos zoologijos sodas, kuriame buvo užmigdyta ir viešai išdarinėta visiškai sveika žirafa, dabar panašiai atsikratė dviejų liūtų ir dar dviejų mažylių, kad padarytų vietos naujam liūto patinui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Dėl natūralios liūtų sandaros ir jų elgesio zoologijos sodas turėjo užmigdyti du senus liūtus ir du jaunus liūtukus, kurie buvo per maži, kad apsigintų“, – sakoma antradienį paskelbtame Kopenhagos zoologijos sodo pranešime.

Dešimties mėnesių liūtukus „būtų sudraskęs naujas patinas, pirmai progai pasitaikius“, nurodoma jame.

Keturi liūtai buvo užmigdyti pirmadienį, nes zoologijos sodui nepavyko jiems surasti naujų namų, kalbėjo zoologijos sodo atstovas naujienų agentūrai AFP, patvirtinęs, kad visi jie buvo iš vienos šeimos.

Gyvūnų kūnai nebus darinėjami viešai, kadangi „ne visi mūsų gyvūnai yra išdarinėjami žiūrovų akivaizdoje“, sakė jis.

Šeima paaukota dėl naujo patino


Po kelių dienų zoologijos sode su dviem liūtėmis, kurios gimė 2012 metais ir jau gali poruotis, apsigyvens naujas patinas.

„Šis zoologijos sodas yra sulaukęs pripažinimo visame pasaulyje dėl mūsų darbo su liūtais, ir aš didžiuojuosi, kad vienas iš šiame zoologijos sode išveistų liūtų yra pasididžiavimo centre“, – sakė vienas zoologijos sodo vadovų Steffenas Straede.

Praėjusį mėnesį Kopenhagos zoologijos sodo vadovas Bengtas Holstas sulaukė grasinimų mirtimi, kai sodas atsikratė pusantrų metų žirafos patino Mariaus , nepaisant internete surinktų žmonių parašų, kad gyvūnas būtų išgelbėtas.

Vis tik žirafos patinas buvo nušautas, išdarinėtas, o jo mėsa sušerta liūtams. Beveik viskas buvo atlikta stebint lankytojams, tarp kurių buvo nemažai vaikų.

Kopenhagos zoologijos sodas paaiškino, kad gyvūnas buvo paskerstas, siekiant išvengti įvaisos pagal Europos zoologijos sodų ir akvaparkų taisykles.

Daugelis danų nustebo ir net pasipiktino užsienio reakcija į šį įvykį, o vienas garsių etiško elgesio su gyvūnais aktyvistų pasmerkė zoologijos soduose gyvenančių gyvūnų „Disnėjfikaciją“.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: BNS
(2)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: