JAV kariuomenė kuria kareiviams skirtą kramtomąją gumą  (0)

„USA Today“ skelbia, kad kareiviams kiekvieną kartą pavalgius kramtomąją gumą reikės kramtyti 20 minučių. Pentagonas į projektą žiūri labai rimtai ir mano, kad ši guma galėtų padėti sutaupyti po 100 mln. dolerių kasmet.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo lauke esantys kareiviai dažnai neturi galimybių tinamai prižiūrėti dantų, todėl JAV armija, siekdama apsaugoti karius nuo dantų gedimo, ėmėsi kurti karo kramtomąją gumą, kuri skirta užmušti dantų ligas sukeliančias bakterijas.

Įprastinė becukrė kramtomoji guma stimuliuoja seilių tėkmę mūsų burnoje – kuo ilgiau ją kramtote, tuo geriau ji neutralizuoja apnašose randamas rūgštis. Karo guma taip pat yra becukrė, tačiau ji turi ir dar vieną slaptą papildomą ingredientą, vadinamą KSL-W. Tai sintetinė antimikrobinių peptidų seka, kuri imituoja bakterijas žudančias molekules. Jos randamos seilėse.

„USA Today“ skelbia, kad kareiviams kiekvieną kartą pavalgius kramtomąją gumą reikės kramtyti 20 minučių. Pentagonas į projektą žiūri labai rimtai ir mano, kad ši guma galėtų padėti sutaupyti po 100 mln. dolerių kasmet dėl sumažėsiančių išlaidų sveikatos priežiūrai.

Gumos mėginiai yra kuriami Danijoje bendrovės „Fertin Pharma“. Danijoje taip pat gaminama ir nikotino guma.

Kramtomąją gumą ketinama testuoti dar vienerius metus ir tik tuomet duoti kareiviams.Vėliau, jeigu viskas eisis pagal planą, kareiviams kurta kramtomoji guma gali būti pradėta pardavinėti ir komerciniu būdu.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(12)
(0)
(4)

Komentarai (0)