Skaitmeninės smegenys radikaliai pakeis mediciną per ateinančius 10-15 metų  (1)

Paskutiniu metu kompanija Qualcomm vis daugiau dėmesio ėmė skirti ne tik bevielių ryšio priemonių, skirtų mobiliems įrenginiams, kūrimui, tačiau fundamentaliems tyrimams. Pastarieji turėtų leisti sukurti daugybę įdomių sprendimų, tame tarpe ir besimokantį procesorių, veikiantį dirbtinių neuronų tinklų pagrindu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Portalas CNet rašo, kad kompanijos Qualcomm direktorių valdybos pirmininkas Paul Jacobs, su didžiausiu malonumu papasakojo apie kompanijos pasiekimus, kuriant taip pat vadinamas „skaitmenines smegenis“.

Qualcomm šiandien intensyviai bendradarbiauja su Masačiusetso technologinio instituto (MIT) mokslininkais. Šiems jau pavyko prijungti skaitmenines smegenis prie žiurkės ir išmokyti ją pereiti labirintą. Po atminties ištrynimo procedūros gyvūnas negalėdavo įvykdyti užduoties, kodėl nebūdavo prijungiamas prie neuroninio tinklo iš naujo.

Paul Jacobs teigimu, tai yra tik mažoji dalis to, kas gali nutikti su medicina per artimiausius 10-15 metų. Kompanija Qualcomm taip pat dirba prie daviklių, kurie yra beveik smėlio grūdelio dydžio ir kurie gali būti patalpinti kraujyje. Šitaip bus galima, pavyzdžiui, perspėti apie galimą širdies smūgį iš anksto.

Qualcomm direktorių valdybos pirmininkas pasisakė ir apie Facebook bei Oculus VR sandorį, nors ši su perspektyviomis medicinos technologijomis turi mažai ką bendro. Jo manymu, virtualūs tinklai gali tapti didele platforma, tačiau vargu, ar tai pakeis tikrąjį kontaktą.

Antra vertus, Paul Jacobs džiaugiasi dėl šio sandorio, kadangi virtualios realybės įrenginių kūrimas reikalauja daugybės sensorių, procesorių, bevielio ryšio adapterio ir daug ko kito – visa tai jau moka daryti Qualcomm. Tokiu būdu, kompanijai atsiveria naujos plėtros kryptys.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(3)
(0)
(1)

Komentarai (1)