Kosmose žmogaus širdis suapvalėja

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vardasas 2014-04-02 13:28
nepadidina spaudimo tenai, jie ja padaro mazesne arba is viso nieko o turetu buti didesnis spaudimas stotyje nei zemeje, paziurekim kas darosi su helio balionu jei jis patenka i kosmosa, issiplecia kol sprogsta nes nera atmosferos spaudimo aplink, taspats su ju smegenimis ir sirdimi
punktyras 2014-04-02 13:51
Lietuvių kalboje yra ir taškai ir didžiosios raidės, jau nekalbant apie diakritinius ženklus turinčias raides. Tai nėra šiaip sau išsidirbinėjimas – tai palengvina minčių dėstymą ir jų supratimą. Dabar tamstos tekstas atrodo tiesiog nerišlus žodžių kratinys apie nesusijusius dalykus.
salemas5 2014-04-02 22:30
visu pirma kosmone nera slegio kaip ir pats sakei, o ISS jis yra, tiesa sakant ten yra palaikoma lygiai toks pats slegis kaip ir zemeje. Astronautai ten patiria tik nesvarumo busena del nuolatinio " kritimo".
vardasas 2014-04-02 23:00
jei siandiena tu negali suprasti sveplos kalbos tai po 5 metu tu nesuprasi net savo kalbos, buk biski universalesnis,pvz as ir netik as suprantame ir svepla ir ne svepla kalba lygiai taipat vienodai ir taisyklingai, man tei netrugdo, bet jei jus nesuprantate taciau skaitote tai man kyla klausimas, kodel jus neskaitote kinieciu pasisakymu, juk ten taipat nesuprantama.
vardasas 2014-04-02 23:09
"Astronautai ten patiria tik nesvarumo busena del nuolatinio " kritimo"tciau gravitacios apkrovos jie nejaucia" as tai tik tai apmastau, pvz giliai po vandeniu zmones patiria atvirkstini efekta, nemanau kad del padidejusio atmosferos spaudimo kazkas organizme sugebes issiplesti ar tu krisi ar tu kilsi, del nuolatinio kritimo zmogus praranda dideli kieki apkrovos organizmui nes nejaucia traukos,o del nuolatinio kilimo ypac dideliu greiciu zmogus patiria didziule apkrova,o traukos sunkis ar kas ten palyginus su nuline gravitacija didziulis, manau padidinus apkrova atmosferos spaudimo pagalba butu galima isvengti tokiu negalavimu. arkim kaip nuo gravitacijos musu raumenys kazkiek isitempia, uzmetus ant kuno dar koki 100kg kunas isitempia dar labiau taip nelesdamas kazkuriem raumenim atsipalaiduoti, tik nulinej gravitacijoj to nepadaysi taip paprastati taciau padidinus slegi isitemps didesne dauguma raumenu.del gravitacijos apkrova jauciama is virsaus i apacia, cia kaip spaudimas bet jis veikia visa organizma vienodai, o del slegio nesvarumo busenoje jaus apkrova is visu imanomu pusiu, ko neatstos skeletas ta atstos spaudimas is kitu skeleto atzvilgio pusiu, cia tik pamastymas gana padrikas taciau manau reiktu atlikti tokio pobudzio eksperimentus tarkime su pelemis ar ka ten jie naudoja
immortallt 2014-04-02 23:50
Padidėjęs slėgis sukelia kitų problemų dėl azoto įsisavinimo, o sumažinus slėgį būtų rimtų problemų. Tingiu plėstis, norėsi - susirasi. Taip pat padidėjęs slėgis nespręstų visų šių problemų. Žmogaus organizmas yra 70% vanduo, o vanduo nėra spūdus. Iš esmės žmogus gali nunerti ir kilometrą gilyn. Problema yra ne slėgis, o tai, kuo kvepuojame + temperatūra ir žinoma tai, kad po vandeniu nemiegosi. Tad nebijok, protingesnis už NASA mokslininkus nesi. Nesvarumui kompensuoti sukūrė kostiumus, kurie kaip tik testuojami - jie ypač stipriai apspaudžia kūną ir imituoja patiriamą apkrovą.
vardasas 2014-04-03 19:41
apspaudzia kostiumas ar tiesiog apspaudzia oras? nedidelis skirtumas, o efektas panasus,vandenyje ivyksta kitokie reiskianiai, taciau manau butu neprosal isbandyti ar atrasti viduri, juk genialu tai kas paprasta. ( maniau nasa mokslininkai tikrai bus protingesni ir nenusiris iki putlerio lygio ) beto tu ir vel neigi kaip ir baveik visusose savo postu, tik idomu kodel? tik nesiulik paskaityti tavo postu, neman reikia isitikinti. as nebijau ir isvis ko man bijoti? na gal ir yra ko bijoti, galiu tapti pesimistu, jus tamsta labai panasus i pesimista
immortallt 2014-04-03 21:00
Neigiu, nes tai yra faktas. Faktas, kurį žinau iš nardymo ir biologijos pamokų. Vat kodėl tu neigi faktą, tai geras klausimas. Vanduo nėra spūdus, net iki 100bar'ų jei tolygiai sukelsi slėgį, sumažinsi deguonies kiekį iki 0,5% ir išimsi azotą - nieko nebus, nes vandens nesuslėgsi. Kostiumas tuo tarpu sukuria spaudimą, kuris apkrauna raumenis tikslingai, taip nedindamas atmosferos slėgio.
vardasas 2014-04-03 21:36
kaip ir faktas kad nuolat viska neigi, net ir dabar kietas kunas tau gali suspausti tiksliau nei skystas. ir klausimas, ar mano variantas buvo apsvarstytas ir isbandytas? kadagi baiksim bandyti tai kas isbandyta?