Rusijos palydovas nebesiorientuoja kosmose  (0)

Rusijos federalinė kosmoso agentūra „Roskosmos“ pranešė, kad hidrometeorologinis palydovas „Elektro-L“ jau kelias paras nebeperduoda į Žemę jos paviršiaus nuotraukų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak „Roskosmos“ atstovo, kovo 31 dieną 15.30 val. šis palydovas padarė Žemės paviršiaus nuotrauką ir persiuntė ją į valdymo centrą normaliu režimu, tačiau po to nuotraukose buvo matyti tik juodas kosmoso fonas. Palydovą pagaminusio Rusijos S. Lavočkino mokslinio - gamybinio susivienijimo specialistai pradėjo vykdyti „Elektro-L“ diagnostikos darbus siekdami nustatyti ir pašalinti gedimą, sakoma pranešime.

Pranešama, kad visos palydovo sistemos veikia įprastiniu režimu, pavyzdžiui, kosminių orų stebėjimo prietaisas SKL-E toliau siunčia informaciją apie Saulės aktyvumą. „Roskosmos“ atstovo teigimu, tvarkingai veikia ir fotografavimo bei duomenų siuntimo įranga.

Palydovo konstruktorių manymu, gedimas įvyko ne mechaninėje palydovo įrangos dalyje, o už orientavimąsi atsakingų palydovo variklių valdymo sistemos elektronikoje, sakoma pranešime.

Tai nebe pirmas Rusijos kosminės technikos sutrikimas šią savaitę. „Roskosmos“ patvirtino, kad balandžio 2 dieną laikinai buvo nustojusi veikti GLONASS palydovinės navigacijos sistema, kurią Rusija kūrė kaip GPS alternatyvą. „Roskosmos“ atstovų teigimu, dėl „žmogiškojo veiksnio“ klaidos GLONASS neveikė daugiau nei 10 valandų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(4)
(0)
(0)

Komentarai (0)