Kermadeko gelmėje prie N. Zelandijos ieškoma nežinomų Žemės gyventojų (Video)  (0)

Balandžio 12 d. startavo 40 parų truksianti povandeninė ekspedicija į antrą giliausią planetos gelmę – 10,047 km gylio Kermadeką, netoli Naujosios Zelandijos. Ten jau pavyko užfiksuoti štai tokių neįtikėtinai atrodančių vaizdų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kermadeko gelmė yra ne tik viena giliausių pasaulinio vandenyno vietų, bet ir viena šalčiausių gelmių, mat į ją savo vandenis nuo Antarktidos plukdo šaltosios srovės.

Ekspedicijos dalyviai planuoja ištirti tamsiąją gelmę nuotoliniu būdu valdomais povandeniniais aparatais su vaizdo kameromis ir ant dugno nusileisiančiais zondais. Misijos tikslas – surinkti didžiuliame slėgyje gyventi prisitaikiusios neįprastos, nežinomos jūrų gyvybės pavyzdžių arba jas įamžinti vaizdo medžiagoje.

Projektas įvardijamas kaip pirmoji sisteminė didžiųjų okeano gelmių gyvybės studija. Tyrėjai ekspedicijos pasiekimus ir įspūdžius iš Kermadeko gelmės fiksuos tinklaraščiuose, publikuodami ne tik teksto, bet ir fotografijų ar vaizdo įrašų pavidalu. Medžiagos jau galima ieškoti ekspedicijos tinklalapyje, pavadinimu "Hades".

Vaizdo siužetas 

Kermadec Trench from Woods Hole Oceanographic Inst. on Vimeo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(9)
(0)
(0)

Komentarai (0)