Anglijoje gaminamas anglies sūris  (2)

Lizingeme (Anglija) veikiančioje „Manor Farm Shop“ ūkininko krautuvėlėje pardavinėjamas vienas beprotiškiausių patiekalų pasaulyje – anglies sūris. Taip, taip – jis gaminamas iš anglies ir yra visiškai valgomas. Ir, beje, labai skanus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tik gal atrodo ne taip, kad sužadintų apetitą. Tačiau sūrio gurmanams tai – neeilinis delikatesas. Krautuvėlės pardavėjai tvirtina, kad visi paragavusieji juodojo čederio sūrio, grįžta jo įsigyti ir tampa nuolatiniais pirkėjais.

„Tai – brandintas čederio sūris, tik visiškai juodas, nes maišytas su anglimi, – pasakoja krautuvėlės vadybininkas Danas Mansfieldas. – Tačiau skonis – visai kaip sūrio, kaip pieno produkto. Tiesiog kažkada viena sūrius gaminanti bendrovė užsiminė pagaminusi anglies sūrį. Nusprendėme jį pasiūlyti ir savo pirkėjams. Iki tol niekad apie tokį nebuvau girdėjęs, o ir jo išvaizda ne itin kelia apetitą. Tačiau jis labai skanus. Vieną sūrio diską supjaustėme ir siūlėme degustuoti pirkėjams. Nuo tada šis sūris – paklausi prekė.“

Idėja maišyti sūrį su anglimi išties neįprasta. Kam ji šovė į galvą? Amy Birkin iš sūrius gaminančios bendrovės „Michael Lee Fine Cheeses“.

„Mums patiko idėja sukurti juodojo sūrio receptą. Pradėjome galvoti, kaip ją būtų galima įgyvendinti“, – pasakoja originalaus sūrio recepto autorė. O kai bendrovės maisto technologai netyčia nugirdo, jog vietos angliakasių bendruomenėms reikia pagalbos, netikėtai buvo rastas ir „juodasis ingredientas“.

Pirmąjį juodąjį čederio sūrį pagaminusi bendrovė neslepia, kad į įprastinį čederio sūrį tiesiog įmaišė aktyvintos anglies. Įmonė 2014 m. maisto ir žemės ūkio parodoje Delyje (Indija) pelnė „Geriausios naujos idėjos“ apdovanojimą.

Nors anglies sūrio gamintojai ir pardavėjai tvirtina, kad šis sūris – joks pokštas ir yra puikaus skonio, tuo tiki ne visi. Kai krautuvėlės Facebooko paskyroje buvo paskelbtos juodojo sūrio nuotraukos, vienas pasipiktinęs lankytojas jas pakomentavo šitaip: „Baikit kvailiot – balandžio pirmoji jau praėjo.“

Juodos spalvos maisto produktai sulaukia nemenko gurmanų dėmesio. Nemenko skaitytojų susidomėjimo sulaukė pasakojimai apie juoduosius pomidorus ar juoduosius arbūzus. Juodųjų maisto produktų sąrašą papildys naujas – anglies sūris.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(11)
(0)
(0)

Komentarai (2)