Alternatyvus natūralaus mineralinio vandens šaltinis: bitė ir plaštakė geria krokodilo ašaras (Video)  (0)

Apie bjaurų krokodilų charakterį kadaise buvo kuriami net multiplikaciniai filmai. Tačiau Kosta Rikoje nufilmuotas krokodilas – taikus it Kūlverstuko globėjas Gena: jam visai negaila, kad ištisas 15 min. jo akių išskiriamą skystį begėdiškai ragavo du nariuotakojai – bitė ir plaštakė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Unikalus vaizdelis užfiksuotas praėjusių metų gruodį, Rio Puerto Viejo upės pakrantėje (Kosta Rika). Vabzdžiai krokodilo ašaromis susiviliojo ne šiaip sau. Mat drėgnuose pusiaujo džiunglių sąžalynuose druskos ir mineralinės medžiagos – retas delikatesas.

Kaip tik todėl vabzdžių tandemas spjovė į kuklumą ir visą ketvirtį valandos, galima sakyti, lėbavo ant taikiai nusiteikusio kaimano akių vokų – gaivinosi alinančioje kaitroje ir papildė išsekusias savo organizmo mineralinių medžiagų atsargas.

Stulbinamą vaizdelį pastebėjo valtele plaukę gamtos tyrinėtojai. Graudinamai taikaus momento sujaudintas Tropinių tyrimų organizacijai priklausančios La Selva biologinės stoties direktorius, vandens ekologas Carlosas de la Rosa sakė: "Tai – viena iš tų gyvosios gamtos akimirkų, kurias norėtųsi stebėti ilgai ir iš labai arti."

Beje, kaip galima spėti, pagundai stebėti iš labai arti atsispyrusio tyrėjo teigimu, panašūs lakrifagijos aktai (kai smulkesni gyvūnai geria stambesniųjų ašaras) gamtos mylėtojų stebimas gana dažnai, tačiau profesionaliems biologams jį pamatyti sekasi pavydėtinai prastai. Ta proga C. de la Rosa retenybę ne tik įamžino skaitmeniniuose vaizdo kadruose, bet ir žurnal "Frontiers in Ecology and the Environment" straipsnio eilutėse.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(1)
(1)

Komentarai (0)